Best Film Fest: Po dvou letech se vrací týden nejúspěšnějších filmů

Volné seskupení tří artových kin v Praze: Atlas, Evald a MAT pořádá od 14. do 20. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první poloviny roku 2022. Kinaři se po dvouleté pauze způsobené covidem a uzavřením kin rozhodli navázat na úspěšné předchozí ročníky a v době léta potěšit své věrné fanoušky v podobě lístku do kina za jednotnou atraktivní cenu 89,- Kč za vstupenku. Letošní léto se uskuteční osmnácté vydání divácky oblíbené přehlídky, která probíhá vždy dvakrát do roka (zima a léto) a koná se od roku 2011 s výjimkou dvouleté covidové pauzy. Letní části přehlídky se nezúčastní kino Lucerna z důvodu rekonstrukce Paláce Lucerna.

Program je opět žánrově pestrý, dramaturgy přehlídky byli sami diváci. Na programu jsou divácké hity: úsměvné britské retro Panství Downton: Nová éra či tragikomedie o partnerských vztazích ze současného Osla Nejhorší člověk na světě nebo francouzský komediální hit v pořadí již třetí pokračování Co jsme komu všichni udělali?.

Dále se bude promítat fascinující drama o záchraně symbolu Paříže Notre-Dame v plamenech či letní akční hollywoodský biják Top Gun: Maverick. Diváci se mohou těšit také na životopisná dramata: Tove o finské malířce a autorce známých komiksů Mumínci Tove Janssonové či koprodukční severský snímek s excelující dánskou herečkou Trine Dyrholm o vládkyni Dánska, Norska a Švédska Margrete – královna severu.

Z českých filmů uvádíme tyto divácky populární tituly: životopisné drama s Kryštofem Hádkem v hlavní roli Poslední závod nebo komedie o mezilidských a partnerských vztazích Mimořádná událost a Známí neznámí. Z filmů pro celou rodinu promítáme oceňovaný animovaný film Myši patří do nebe či hranou pohádku Tajemství staré bambitky 2. Přehlídka ukáže rovněž dokumenty: příběh kriminálníka očima režisérky Heleny Třeštíkové René – Vězeň svobody.

Kompletní program přehlídky najdete na webových stránkách přehlídky BEST FILM FEST a na webových stránkách jednotlivých kin:

-red-
zdroj: A. Aronová
foto/video: CinemArt, Aerofilms, Bioscop © 2022