Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Filmové léto v režii Finále Plzeň startuje v sobotu

Filmový festival Finále Plzeň se sice odehraje až na konci září  (23. – 28. 9. ), ale už nyní chystá bohatý program nabitý skvělými filmy, které bude promítat na nejrůznějších netradičních místech. Diváci si mohou vybrat mezi hradem, zámkem, statkem, pivovarem, kavárnou nebo náplavkou.

Promítání filmů na plzeňské náplavce

[pullquote align=“left“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Filmy na náplavce[/pullquote]I letos se bude ve spolupráci s Fakultou umění a designu Ladislava Sutnara promítat na plzeňské náplavce. Hlavnímu filmu bude vždy předcházet projekce studentského snímku z FUD ZČU. Promítat se bude např. divácky nejúspěšnější film roku 2021 Prvok, Šampón, Tečka a Karel natáčený mimo jiné i v Plzni.

Jednoho z nejslavnějších plzeňských rodáků připomene dokument Karel. Fanoušky Štěpána Kozuba potěší hned dva snímky –  první celovečerní film oblíbené čtveřice komiků Tři Tygři ve filmu: JACKPOT a Shoky & Morthy: Poslední velká akce, kde se objeví po boku Jakuba Štáfka. Příznivci sportovní tématiky mohou vybírat mezi snímky Zátopek a Poslední závod. A k tomu se navíc diváci mohou těšit na dobrou kávu, drinky a správnou letní pohodu u vody. Vstup je zdarma.

Program Filmových večerů na náplavce najdete zde.

[pullquote align=“right“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Filmové hrady a zámky[/pullquote]Nové české filmy s Aňou Geislerovou, Hynkem Čermákem nebo Ondřejem Vetchým se odehrají v jedinečné atmosféře západočeských hradů a zámků. Na Hádkovi, Prezidentku nebo Střídavku lze zajet na Švihov, Kozel nebo Horšovského Týna. Nově se bude promítat i v nedávno zrekonstruovaném Selském dvoře U Matoušů v Bolevci. Pohádky Tajemství staré bambitky 2  a animované Myši patří do nebe se odehrají za každého počasí, v případě deště se projekce přesune ze dvora do stodoly.

Program filmových hradů a zámků najdete zde.

[pullquote align=“left“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Film&Pivo[/pullquote]„Novinkou je i promítání v našem partnerském pivovaru Purkmistr v Černicích. Pro tento prostor jsme vybrali snad nejpříhodnější snímek – Vyšehrad: Fylm. Navíc ke vstupence dostanou diváci od Purkmistra pivo zdarma,” prozrazuje ředitelka Finále Plzeň Eva Veruňková Košařová.

Kavárenský filmový program najdete zde.

-red-
zdroj: V. Brouková
foto/video: Finále Plzeň, Totalfilm Media © 2022

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast