Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Filmová filharmonie hraje filmové Vánoce, už teď se chystají další tři tématické koncerty

Ve středu 7. prosince od 19:30 vystoupí Filmová filharmonie společně s pěveckým sborem pod taktovkou Roberta Kružíka. Na 150 hudebníků tak naživo zahraje a zazpívá skladby z filmů Sám doma, Polární expres, Láska nebeská, Anděl Páně 2 nebo Ukradené Vánoce. Na únor si hudební těleso připravilo koncert s tématem Zvířátka, v dubnu si lze koupit vstupenky na fantasy a v červnu přijde na řadu hudba ze superhrdinských filmů.

Filmová filharmonie

S příchodem adventu, vánočních trhů a vůní svařáku se pojí i poslech vánoční hudby. Každý si vzpomene alespoň na jednu melodii, která je pro něj neodmyslitelně spjata s obdobím Vánoc. I proto Filmová filharmonie vybrala pro své posluchače na začátek prosince známé melodie z vánočních filmů.

Na programu nechybí světově známé tituly jako třeba hudba Johna Williamse k filmu Sám doma, Polární expres Alana Silvestriho nebo vánoční snímek Láska Nebeská (Craig Armstrong). Zazní ale také méně známé skladby – vánoční film Život je krásný a hudba skladatele Dimitri Tiomkina z roku 1946, nebo hudba českých autorů: Pyšná princezna (Dalibor C. Vačkář) a Anděl Páně 2 (Ondřej Gregor Brzobohatý).

Orchestr bude dirigovat Robert Kružík, nebude chybět pěvecký sbor se sbormistryní Lenkou Dandovou – diváci se tak opět mohou těšit na výjimečný hudební zážitek v Dvořákově síni Rudolfina.

Koncert je vyprodán. Program koncertu a dalších akcí Filmové filharmonie naleznete na webových stránkách: www.filmharmonie.cz

-red-
zdroj: J. Jedličková
foto/video: Filmová filharmonie, Totalfilm Media © 2022

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast