Filmová filharmonie hraje filmové Vánoce, už teď se chystají další tři tématické koncerty

Ve středu 7. prosince od 19:30 vystoupí Filmová filharmonie společně s pěveckým sborem pod taktovkou Roberta Kružíka. Na 150 hudebníků tak naživo zahraje a zazpívá skladby z filmů Sám doma, Polární expres, Láska nebeská, Anděl Páně 2 nebo Ukradené Vánoce. Na únor si hudební těleso připravilo koncert s tématem Zvířátka, v dubnu si lze koupit vstupenky na fantasy a v červnu přijde na řadu hudba ze superhrdinských filmů.

Filmová filharmonie

S příchodem adventu, vánočních trhů a vůní svařáku se pojí i poslech vánoční hudby. Každý si vzpomene alespoň na jednu melodii, která je pro něj neodmyslitelně spjata s obdobím Vánoc. I proto Filmová filharmonie vybrala pro své posluchače na začátek prosince známé melodie z vánočních filmů.

Na programu nechybí světově známé tituly jako třeba hudba Johna Williamse k filmu Sám doma, Polární expres Alana Silvestriho nebo vánoční snímek Láska Nebeská (Craig Armstrong). Zazní ale také méně známé skladby – vánoční film Život je krásný a hudba skladatele Dimitri Tiomkina z roku 1946, nebo hudba českých autorů: Pyšná princezna (Dalibor C. Vačkář) a Anděl Páně 2 (Ondřej Gregor Brzobohatý).

Orchestr bude dirigovat Robert Kružík, nebude chybět pěvecký sbor se sbormistryní Lenkou Dandovou – diváci se tak opět mohou těšit na výjimečný hudební zážitek v Dvořákově síni Rudolfina.

Koncert je vyprodán. Program koncertu a dalších akcí Filmové filharmonie naleznete na webových stránkách: www.filmharmonie.cz

-red-
zdroj: J. Jedličková
foto/video: Filmová filharmonie, Totalfilm Media © 2022