V Rudolfinu zazní fantasy, koncerty budou v dubnu tentokrát dva najednou

Fantasy, posluchačsky nejúspěšnější program Filmové filharmonie, zazní v Rudolfinu hned ve dvou termínech na konci dubna. Velký symfonický orchestr a pěvecký sbor se připravují na provedení velkolepé hudby z Pána prstenů, Fantastických zvířat, Hry o trůny, Pirátů z Karibiku nebo Planety Krull pod vedením dirigenta Ondřeje Vrabce.

Filmová filharmonie v pražském Rudolfinu

Filmová filharmonie uvádí koncerty s tématem Fantasy téměř od začátku svého působení, zařadila tak hudbu tohoto žánru i do své jubilejní 10. sezóny. V sobotu a neděli 29. a 30. dubna Dvořákova síň Rudolfina opět zažije neobyčejnou atmosféru, která je vždy kombinací skvělých hudebníků a nadšeného publika.

Na koncertě zazní skladby ve velkém symfonickém obsazení – na pódiu se při produkci Filmharmonie sejde 90 hudebníků, které podpoří 60členný pěvecký sbor (sbormistryně Lenka Dandová). Tentokrát nebude chybět opět chlapecký pěvecký sbor Bonifantes (sbormistr Jan Míšek). Celý koncert bude dirigovat Ondřej Vrabec. Ve spolupráci s ním se snaží Filmová filharmonie pokračovat v inspirativní práci s výjimečnými českými dirigenty. Ti svou individualitou pomáhají spoluvytvářet orchestr, který je na špici v provozování filmové hudby.

Dirigent Ondřej Vrabec

Hudba skladatelů Jamese Hornera, Johna Powella, Basila Poledourise nebo Hanse Zimmera a dalších – to je například Willow, Jak vycvičit draka, Barbar Conan nebo Piráti z Karibiku. “Výběr skladeb je pro mě vždy velkou zodpovědností, kromě společného tématu hledám mezi osvědčenými tituly také novinky, dbáme na původní obsazení hudebních nástrojů, proto u nás kromě velkého počtu hudebníků můžete vidět také nepřeberné množství bicích,” vysvětluje ředitel a dramaturg Filmové filharmonie Matěj Lehár.

Filmová filharmonie

Filmharmonie je symfonický orchestr, který se specializuje na koncertní provedení filmové hudby. Již desátým rokem představuje tematické koncerty, ze kterých si vybere široká škála posluchačů. Do současnosti uvedla velké množství hudebních skladeb pro tisíce nadšených návštěvníků a zařadila se tak do povědomí veřejnosti jako výjimečný orchestr, který udivuje publikum svou souhrou a monumentálním provedením.

-red-
foto/video: Filmová filharmonie