Z divadla na plátno: Můžem i s mužem se představuje v první ukázce

Na počátku byly čtyři ženy a jedna divadelní komedie Můžem i s mužem, v níž se potkávají Vanda Hybnerová, Jitka Sedláčková, Kateřina Kaira Hrachovcová Dáša Zázvůrková. Za dvě sezóny se uskutečnily bezmála dvě stovky repríz a představení Můžem i s mužem viděly tisíce diváků po celé České republice. Vznikla tak myšlenka filmové komedie, kterou bude jako svůj celovečerní debut režírovat Vanda Hybnerová.

Čtyři kamarádky, každá narozená v jiném roce, přesto všechny v nejlepším věku, každá jiná. Dita chce, aby byli všichni lidé šťastni. Marta chce chlapa. Marie si přeje, aby se ten její vrátil. A Stella „je v pohodě“. Všechny ale doufají v zázrak. Scházejí se v tajuplném bytě, aby oslavily Martiny narozeniny. Oslavují ve společnosti lidí, které neznají. Během fantaskního večírku se ptají jedna druhé, odpovídají, vzpomínají. Odkrývají své sny, představy a touhy. Ztrácejí, hledají a znovu nacházejí jedna druhou i samy sebe. Všechny doufají v muže. A protože jejich večírek sotva začal, udělají všechno proto, aby ho tu potkaly. I kdyby si ho měly vymyslet! Protože dneska nebude nikdo sám… Ve filmu ani v kině.

Vanda Hybnerová (foto: Bontonfilm)

Ve filmové komedii Můžem i s mužem se představí identické herecké obsazení jako v úspěšném divadelním představení – Vanda Hybnerová, Jitka Sedláčková, Kateřina Kaira Hrachovcová a Dáša Zázvůrková a nejen ony. Kameramanem filmu je David Čálek, architektem Marek Cpin, střihačkou Olina Kaufmanová, mistrem zvuku Jiří Klenka, hudbu skládá Honza Horáček.

S premiérou v kinech počítá Bontonfilm 13. července.