Superman, Batman nebo Avengers: Filmharmonie zahraje superhrdiny

Nadcházející víkend zakončí v pražském Rudolfinu koncert plný skvělých a notoricky známých melodií ze Supermana, Batmana, Úžasňákových, Avengers nebo Hellboye. Tyto hrdiny a mnohé další spojí na jednom pódiu Filmová filharmonie. Díky velkému symfonickému orchestru a pěveckému sboru přenese posluchače do světa oblíbených filmových postav. Nový tematický koncert odehraje v neděli 11. června v pražském Rudolfinu pod vedením Roberta Kružíka. Zároveň se jedná o závěrečný koncert jubilejní desáté sezóny orchestru.

Filmová filharmonie ve velkém symfonickém obsazení

Speciální zážitek slibuje Filmová filharmonie při posledním koncertu této sezóny. Nazvala jej SUPERHEROES a kromě hlavních motivů oblíbených filmů zazní také koncertní suity přímo vytvořené pro posluchače symfonických koncertů. To je totiž specialitou Filmové filharmonie: vystupuje v 90členném obsazení orchestru a za účasti 60členného pěveckého sboru. Jako jediná tak publiku zprostředkuje nevšední hudební zážitek v té plné a nejvyšší kvalitě. Dirigentské taktovky se ujme Robert Kružík, který je již publiku Filmové filharmonie známý – např. z valentýnského či vánočního koncertu 2022.

Koncert Superheroes bude dirigovat Robert Kružík

„Posluchači se můžou těšit na Johna Williamse i Hanse Zimmera a hlavně skvělou filmovou hudbu od 80. let až po současnost,“ slibuje Matěj Lehár, ředitel a dramaturg Filmové filharmonie (Filmharmonie). „Velkým překvapením je pro mě podmanivá hudba Marca Beltramiho k filmu Hellboy a krásné sborové pasáže z hudby k filmům  X-Men: Poslední vzdor Johna Powella a Muž z oceli Hanse Zimmera,“ doplňuje.

Filmová filharmonie

Kromě už zmíněných témat superhrdinů, mezi kterými nechybí Superman ani Avengers, zazní hudba z filmů Spider-Man 2 nebo Fantastická čtyřka.
Vstupenky na koncert SUPERHEROES jsou k zakoupení na webu www.filmharmonie.cz.
Další sezónu zahájí Filmharmonie 8. října opět v Rudolfinu.


-red-
zdroj: K. Lehárová, A. Gráfová
foto: Filmová filharmonie © 2023