Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Navždy tvá: Začalo natáčení třetí řady minisérie Iveta

V budově Městského soudu v Praze tento víkend odstartovalo natáčení závěrečné řady životopisné minisérie a Voyo Originálu Iveta. Jako první se tvůrci, v čele s režisérem a scenáristou Michalem Samirem, zaměřili na probíhající soudní spor právních zástupců Ladislava Štaidla a Ivety Bartošové o opatrovnictví jejich syna Artura. Ivetu pro Voyo natáčí produkční společnost Barletta Productions s producenty Majou Hamplovou a Matějem Chlupáčkem. 

Anna Fialová jako Iveta Bartošová (foto: Skupina Nova)

Třináct let po odchodu od Ladislava Štaidla se Ivetin život a kariéra změnily k nepoznání: alkohol, antidepresiva a každodenní zájem bulvárních médií jí berou naději. Zdá se, že vyprodané haly a úspěšné desky jsou minulostí, ale Iveta se nehodlá vzdát. Je přesvědčena, že pravá láska na ni stále čeká. A především má vedle sebe toho, který ji nikdy neopustí – svého dospívajícího syna Artura.

„Vždycky jsem si myslel, že ze všech řad Ivety budou scénáře a příprava té třetí zdaleka nejjednodušší. V tomto období je vše lehce dohledatelné, je tu nepřeberné množství videí, rozhovorů a záznamů. Ale opak byl pravdou. Dotýkáme se totiž toho nejkřehčího a nejkomplikovanějšího období, kterým si člověk může projít. Navíc většina veřejnosti má jasně ustanoveno, kdo je v tomto příběhu kladný, záporný a kdo za co může,“ říká režisér a scenárista Ivety Michal Samir a dodává: „Tak jak je v celé minisérii zvykem, i tentokrát přinášíme jiný úhel pohledu. Takový, který spoustě lidem nemusí vyhovovat, protože neodráží to, o čem jsou z médií pevně přesvědčeni. Nehledě na to, že ‚potíže s alkoholem’, jak se u nás často nazývá alkoholismus, je téma, které se dotýká napřímo nebo alespoň skrze někoho blízkého v podstatě každého z nás.“

Filip Rajmont jako novinář Pavel Novotný

V hlavních rolích minisérie se opět objeví Anna Fialová, která tak se svým předobrazem projde celkem přes tři dekády života. Fialovou ve třetí řadě nově doplní David Prachař jako Ivetin partner a majitel bezpečností agentury Josef Rychtář, dále Richard Krajčo coby oddaný Ivetin fanoušek Zdeněk Macura a Filip Rajmont jako někdejší král bulvárních médií Pavel Novotný se svou podřízenou, novinářkou a také Ivetinou kamarádkou Gabi v podání Zuzany Zlatohlávkové. Jana Stryková ztvární Gabinu zásadní konkurenci, bulvární novinářku Simonu, a v roli Ivetiny maminky Svatavy Bartošové se znovu představí Alena Mihulová.

David Prachař jako Josef Rychtář (foto: Skupina Nova)

Jak náročné bylo tentokrát obsazování rolí prozrazuje producentka Barletta Productions a castingová režisérka Maja Hamplová: „Už potřetí a stále jako poprvé. Casting třetí řady seriálu Iveta přinesl další výzvy. Stejně jako v předchozích sériích bylo opravdu náročné najít správného představitele pro Ladislava Šteidla, zde se tento nelehký úkol zopakoval hned dvakrát – najít představitele pro role Zdeňka Macury a Josefa Rycháře. Myslím, že Richard Krajčo a David Prachař se díky svému hereckému talentu postarají o to, abychom skutečné osoby neztvárňovali jako karikatury. Moc se na to těším. Novinářskou partu doplní v roli Pavla Novotného Filip Rajmont, za mě téměř k nerozeznání od skutečné předlohy.“

„Každá z jednotlivých řad Ivety má svůj vizuální styl, každá odráží estetiku i tempo doby, v níž se odehrává. A protože doba se, jak známo, zrychluje, závěrečná řada zachycuje hektické období, kdy do našich životů naplno vstoupily digitální technologie, a my mohli dostat všechno hned a online. Věci, zážitky… i osud živého člověka,“ dodává kreativní producent Voyo Matěj Podzimek.

-red-
zdroj: Jakub Fürst
foto/video: © Skupina Nova 2023

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast