Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Lanthimosova novinka parafrázuje Frankensteina, oživí Emmu Stone (trailer)

Je tu trailer k novince režiséra Yorgose Lanthimose Chudáčci (Poor Things). Jedná se o nejnovější spolupráci Stoneové a Lanthimose po filmu Favoritka, který získal cenu BAFTA za nejlepší britský film. Jen něco málo přes minutu dlouhý trailer dostatečně láka na příběh Belly, které šílený vědec vdechne zpátky život. Ve filmu uvidíme také Marka Ruffala a Willema Dafoa.

Film Chudáčci je adaptací stejnojmenného románu Skotského autora Alasdaira Graye z roku 1992. Příběh získal autorovi cenu Costa Book Award a Guardian Fiction Prize za jedinečné pojetí tradičního příběhu díla Frankenstein od Mary Shelleyové.

Yorgos Lanthimos a Emma Stone na place filmu Chudáčci

V gotickém příběhu sledujeme osudy Belly, mladé ženy, které šílený vědec Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe) znovu vdechne život. Bella se rozhodla vzít si život, aby unikla svému panovačnému a násilnickému manželovi, protože ženy v té době neměly mnoho možností, jak se od takových mužů osvobodit. Bohužel vědec dá Belle mozek nemluvněte, které v době sebevraždy čekala…

Hladová po světských věcech, které jí chybí, Bella uteče s Duncanem Wedderburnem (Mark Ruffalo), uhlazeným a zhýralým právníkem, do víru dobrodružství napříč kontinenty. Osvobozena od předsudků své doby, Bella se neochvějně staví za svůj záměr postavit se za rovnoprávnost a osvobození.

Film se natáčel v Maďarsku už v srpnu 2021 a jeho premiéra byla naplánována na září 2023. Kvůli stávkám v Hollywoodu byl film posunut  na 8. prosinec.
V našich kinech se Chudáčci objeví 25. ledna 2024.

-red-
foto: 20th Century, Searchlight, Falcon 2023

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast