Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

#annaismissing bude soutěžit na největším seriálovém festivalu v Evropě

Úspěšný seriál #annaismissing byl vybrán do soutěže Series Mania, největšího evropského mezinárodního festivalu zaměřujícího se na seriálovou tvorbu z celého světa. Ten se uskuteční od 15. do 22. března v Lille ve Francii. Zpráva přichází jen pár dní poté, kdy #annaismissing vyhrála Cenu české filmové kritiky v kategorii Mimo kino. Vedle toho má seriál také nominaci na Českého lva v kategorii Nejlepší televizní seriál a nedávno získal cenu Trilobit každoročně udílenou FITES.

Na renomovaný festival seriálů se hlásili tvůrci dohromady 369 seriálů z celkem 60 zemí světa. #annaismissing se dostala do soutěže Short Form Competition, kam bylo vybráno 8 seriálů vyrobených ve Francii, Švýcarsku, Kanadě, Dánsku, Finsku, Německu a Austrálii. Na festival na severu Francie přijede delegace tvůrců a producentů seriálu osobně.

„Series Mania je jeden z nejprestižnějších festivalů televizních seriálů na světě, navíc s velmi pečlivou dramaturgií. Každoročně uvádí na velkém plátně to nejlepší ze světové televizní tvorby, současně pomáhá objevovat nové a originální televizní tvůrce a projekty. Na festivalu byl v roce 2020 uveden #martyisdead. Vrátit se s #annaismissing, a to rovnou do soutěže, je velká radost a čest,“ říkají producenti Vratislav Šlajer, Jakub Košťál a Milan Kuchynka.

Anna, influencerka známá svým provokativním obsahem, se na sítích tajemně odmlčí. Když patnáctiletá Nina najde fotku polonahé Anny v mobilu svého táty, rozhodne se ji vypátrat. Zmizení mladé influencerky Anny otevírá témata online bezpečnosti či „cancel culture“ – směrem ke všem uživatelům sítí, teenagerům i jejich rodičům. Devítidílný seriál je volným pokračováním úspěšného seriálu #martyisdead ověnčeného International Emmy Award 2020. Jak v seriálu #martyisdead inspirovaným reálným případem kyberšikany, tak i v napínavém příběhu s překvapivým odhalením #annaismissing se tvůrci zabývají odvrácenou stránkou internetu, která změní život jedné konkrétní rodině.

Režisérem projektu je Pavel Soukup, scénář napsala Lucie Kryzová.

-red-
zdroj: M. Reková, K. Bobková 
foto/video: © Bionaut 2024

 

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast