Recenze | Noc v muzeu: Tajemství hrobky – Recyklace bez legrace

Třetí fantasy komedie rutinéra Shawna Levyho není ničím jiným než pokračováním jednoho a téhož. I když se oživlé exponáty kvůli rezavění kouzelné egyptské desky nakrátko stěhují do Londýna, scénáristé nepřinášejí nic nového dospělým ani dětským divákům.

Noční hlídač Larry (Ben Stiller) zjišťuje, že jsou oživlé exponáty v ohrožení. Zlatá egyptská deska rezaví a každý rezavějící centimetr má zhoubný vliv na jeho muzejní přátele. Řešení se nachází v egyptské expozici Královského muzea v Londýně.

Noc v muzeu: Tajemství hrobky (foto: CinemArt)

Noc v muzeu: Tajemství hrobky (foto: CinemArt)

Larry se s faraónem Ahkmenrahem (Rami Malek), prezidentem Theodorem Rooseveltem (Robin Williams), Attilou (Patrick Gallagher), římským centurionem Octaviem (Steve Coogan), neandertálcem, kovbojem Jedediahem (Owen Wilson) a fackující opičkou vydává do nitra londýnského muzea. Společně chtějí záhadě s rezavějící deskou přijít na kloub. Překazit jim ale jejich snahu chce udatný ale nafoukaný rytíř Lancelot (Dan Stevens). V sázce je hodně. Když se desku nepodaří opravit, exponáty už nikdo neoživí…

Tak předně – Shawn Levy je skutečně rutinér v pravém slova smyslu. Do ruky dostává slušný rozpočet a výtečné herce. Se scénářem je to horší. Výsledky Levyho tvorby většinou vypadají jako rychlý koktejl od pejska a kočičky z výkonného mixéru. Pravda, první Noc v muzeu vydělala více než 500 milionů dolarů, takže se nelze divit, že se komerčně úspěšnému tvůrci látka vrací do ruky už potřetí.[Tweet “Třetí Noc v muzeu naštěstí není labutí písní Robina Williamse. To by bylo tristní.”]
Problém je, že se na plátně nic zvláštního neděje. Efekty ani fantazie tentokrát na plné obrátky nejedou. Vtipy jsou velmi sporé. Herci nemají co hrát. Jako voskové figuríny tedy působí i ve chvílích, kdy mají být živí.
Příjemným závanem svěžího větru je sošný Dan Stevens, jehož Lancelot přináší alespoň trochu oživení do té vší nudy. Ale to je proklatě málo.

Noc v muzeu: Tajemství hrobky (foto: CinemArt)

Noc v muzeu: Tajemství hrobky (foto: CinemArt)

Přitom to začíná tak slibně. Závan Indiany Jonese při flashbacku z vykopávek je asi nejlepším momentem celého filmu. Kromě camea Hugha Jackmana, které je opravdu vtipné.

  • Režie - 20%
    20
  • Scénář - 30%
    30
  • Herci - 45%
    45
  • Výprava - 55%
    55

Noc v muzeu: Tajemství hrobky

Musím pochopitelně zohlednit, že film není určen pro dospělé. Ale troufám si tvrdit, že ani děti z něj nebudou dvakrát odvařené. Nijak zvlášť poutavá výprava a prostinký příběh. Přesto z toho může být hit. Uvidíme.
Pokud je vám 5 - 13 let, přičtěte si k hodnocení 10%.

40 %
Vaše hodnocení filmu: 2.2 (9 hlasů)
Sending
Martin Staněk, totalfilm.czicon_csfd
foto/video: CinemArt © 2014

Noc v muzeu: Tajemství hrobky
Night at the Museum: Secret of the Tomb
Akční / Komedie / Fantasy / Dobrodružný
USA, 2014, 89 min
Premiéra: 16. 12. 2014 CinemArt

Režie: Shawn Levy
Scénář: David Guion, Michael Handelman
Kamera: Guillermo Navarro
Hudba: Alan Silvestri
Hrají: Ben Stiller, Rebel Wilson, Robin Williams, Ben Kingsley, Dan Stevens, Owen Wilson, Rami Malek, Mickey Rooney, Dick Van Dyke, Ricky Gervais, Rachael Harris, Skyler Gisondo, Crystal the Monkey, Bill Cobbs, Patrick Gallagher, Mizuo Peck, Anjali Jay, Brennan Elliott, Matthew Harrison, Hugh O’Brien, Steve Coogan

Noc-v-muzeu_Tajemstvi-hrobky_plakat_A1_web

  1. Visitor Rating: 5 Stars

    Reagovat na tento komentář
  2. Visitor Rating: 5 Stars

    Reagovat na tento komentář
  3. Visitor Rating: 5 Stars

    Reagovat na tento komentář
  4. […] Recenze | Noc v muzeu: Tajemství hrobky – Recyklace bez legrace […]

    Reagovat na tento komentář

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Rating