Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

UŽ JSTE VIDĚLI NOVÝ TRAILER DEADPOOL & WOLVERINE? Pokud vám unikl, pusťte si ho tady.

Recenze | We Are Your Friends – slušná letní jednohubka

Hollywood mnoho lidí přitahuje. I sami domorodci vědí, že Kalifornie nabízí možnost vymknout se běžnému konvenčnímu životu a prorazit na výsluní. Podaří se to málokomu a ani ten, kdo se opravdu snaží nebývá často úspěšný.

We Are Your Friends (foto: Freeman)

We Are Your Friends (foto: Freeman)

23 letý mladík Cole (Zac Efron) se snaží prorazit v oblasti hudebního průmyslu. Jako začínající DJ potká na jedné akci proslulého djského veterána Jamese (Wes Bentley), který si ho oblíbí a začně ho směrovat na správnou stranu. Pryč od partičky kamarádů, kteří se poflakují a dělají problémy – vstříc k vysněné práci top DJe. Cestu za vysněnou slávou může zkomplikovat snad jen Jamesova přítelkyně (Emily Ratjkowski), od které se Cole nedokáže držet dál.

We Are Your Friends (foto: Freeman)

We Are Your Friends (foto: Freeman)

We are Your Friends má poměrně rychlý nástup, který nenudí. Celé je to samozřejmě o Efronově postavě. Parta kámošů dělá hlavnímu hrdinovi doplňkovou stafáž a pro děj samotný není příliš důležitá. I když v závěru hraje ve vyústění celého příběhu docela zásadní roli.[Tweet „Zac spíš zdobí než hraje, přesto jako letní jednohubka slušné!“]

WAYF_logoDle očekávání tvoří důležitou složku filmu hudba. Pokud jste fanoušky dobrých DJ setů, tenhle film vás rozhodně rozhýbe. Je evidentní, že tvůrci cílí na dnešní teenagerovskou internetovou generaci. V případě We Are Your Friends to není jen o tématu samotném. Celý vizuál filmu včetně efektních mezititulků zapadá dobře do celého konceptu. Problémem je plochost postav. Zac Efron jako vždy spíš zdobí než hraje, ale i kdyby se snažil seč mu síly stačí, scénář mu jakýkoliv překotný vývoj postavy nenabízí. Na tak malém prostoru se ani nic podobného vlastně ani stát nemůže.

  • 70%
    Režie - 70%
  • 60%
    Herci - 60%
  • 70%
    Vizuál, kamera - 70%
  • 70%
    Hudba - 70%
65%

We Are Your Friends (2015)

Přestože tenhle hudební film o plnění velkých snů v sobě nenese hluboké myšlenky (ačkoliv to byl jeden z cílů), rozhodně není špatný. Klouže sice po povrchu, přesto je to povedený letní film s jakýmsi přesahem. Ne jen teenagerovská nalejvárna ozdobená zpoceným a vysvaleným Efronovým tělem v tílku. Jako letní jednohubka slušné.

Martin Staněk, totalfilm.czicon_csfd
foto/video: Freeman Entertainment © 2015

We Are Your Friends
Hudební / Romantický / Drama
USA, 2015, 93 min
Premiéra: 3. 9. 2015 Freeman Entertainment

Režie: Max Joseph
Scénář: Max Joseph, Meaghan Oppenheimer
Kamera: Brett Pawlak
Hudba: Fat Segal
Hrají: Zac Efron, Wes Bentley, Shiloh Fernandez, Emily Ratajkowski, Jon Bernthal, Alicia Coppola, Jonny Weston, Jon Abrahams, Rebecca Forsythe, Tina Grimm, Korrina Rico, Miranda Rae Mayo, Alex Shaffer, Molly Hagan, Vanessa Lengies

We Are Your Friends CZ digiposter

Totalfilm.cz je mediálním partnerem filmu. Tato skutečnost nijak neovlivňuje pozitivně recenzi.
Distribuční společnost je s tímto před uzavřením partnerství obeznámena.

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast