Začalo natáčení pohádky Anděl Páně 2 (foto)

Dnes začala hlavní část natáčení volného pokračování jedné z nejúspěšnějších českých pohádek Anděl Páně s Ivanem Trojanem a Jiřím Dvořákem v hlavních rolích. První záběry pro film Anděl Páně 2 natočil režisér Jiří Strach vloni v prosinci, nyní štáb čeká více než měsíc práce na různých místech v České republice. Pro potřeby pohádky poslouží již pozítří obě nádvoří hradu v Ledči na Sázavou, po té se štáb přesune do Beřkovic nebo Českého Krumlova, ateliérové scény pak vzniknou ve studiích České televize.

Anděl Páně 2

Anděl Páně 2

Anděl Páně 2 vzniká podle scénáře Marka Epsteina v produkci společnosti Marlene Film Production a koprodukci České televize. Režisér Jiří Strach přiznává, že nechtěl točit rychlokvašnou „dvojku“, která by svezla po úspěchu prvního dílu. „Mne jako tvůrce až překvapila rychlost, s níž se pohádka Anděl Páně – dnes už říkejme jedna – během deseti let stala klasikou a zabydlela se v srdcích diváků,“ říká režisér a dodává. „Rozhodnutí, že volné pokračování vznikne, nicméně přišlo skutečně až ve chvíli, kdy Marek Epstein přinesl tak nosný výchozí nápad, že stálo za to, tu rukavici zvednout.“

Vica Kerekes a Jiří Strach na natáčení pohádky Anděl Páně 2

Vica Kerekes a Jiří Strach na natáčení pohádky Anděl Páně 2

V hlavních rolích příběhu, který se odehrává v adventním čase, se opět setkáme s oblíbenou dvojicí – andělem Petronelem a čertem Uriášem v podání Ivana Trojana a Jiřího Dvořáka. Jejich věčné tahanice způsobí, že se vzácné jablko ze stromu Poznání zakutálí z nebe na Zemi. A to už se Bůh opravdu rozzlobí. Petronel s Uriášem se ocitnou v malém českém městě v předvečer svátku svatého Mikuláše, kdy jsou ulice plné čertovsko-andělského reje a mikulášského koledování. Potkávají holčičku Anežku a její maminku, které nemají právě šťastné období. Když jim ale naše dvojice pomůže se světskými starostmi, cesta k získání kouzelného jablka Poznání je otevřená. Petronela s Uriášem čeká řada překážek a dobrodružství, díky nimž objeví, to, co má skutečnou cenu a nejen pro lidi – lásku, přátelství a schopnost pomoci druhému v nouzi.

Anděl Páně 2

Anděl Páně 2

Anežku hraje Anička Čtvrtníčková, její maminku Magdalenu Vica Kerekes, v dalších rolích uvidíme Pavla Lišku, Stanislava Majera a Marka Taclíka jako trio zlodějských kumpánů, nabubřelého majitele krejčovské dílny vytvoří Bolek Polívka. V hvězdném nebi se pak sejde řada českých osobností, opět v čele s Jiřím Bartoškou v úloze Pána Boha, „svaté“ role si zopakují Klára Issová, Gabriela Osvaldová, Anna Geislerová, nově třeba Lucie Bílá v úloze svaté Lucie.

Anděl Páně 2

Anděl Páně 2

„Natáčením dvojky jsme se tak trochu postavili na start závodu sami se sebou, takže k příběhu přistupujeme bez nějaké pýchy, ale naopak s velkým respektem,“ říká režisér Jiří Strach.
Do kin dvojka Anděla Páně vstoupí v adventním čase, 1. prosince 2016, distributorem je společnost Falcon.

zdroj: U. Donátová
-red-
foto: foto: Marlene Film production/Česká televize © 2015, 2016

  1. […] čtěte také: Začalo natáčení pohádky Anděl Páně 2 […]

Comments are closed.