Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Filmové premiéry od 14. července

Potter, Potter a ještě jednou Potter. Je evidentní, že celý rok očekávaný konec ságy spisovatelky Rowlingové bezpečně zastíní i ostatní premiéry tohoto týdne. Ale i jim se budeme věnovat. Kromě čarodějnického učně je v kinech i výtečné drama a český dokument.

Harry Potter a Relikvie smrti – část II. (VB, USA 2011)

Harry Potter (Daniel Radcliffe) a jeho přátelé Hermiona Grangerová a Ron Waesley (Emma Watson a Rupert Grint) mají již část svého nebezpečného putování za sebou. Několik viteálů je zničeno, ale několik z nich stále přežívá kdesi ve světě. Proto může zlovolný Lord Voldemort (Ralph Fiennes) dál šířit po světě nenávist a násilí, pronásledovat své nepřátele a společně se svými přivrženci směřovat k ovládnutí světa.

Harry Potter a Relikvie smrti, část 2.

Naštěstí naděje na jeho porážku nikdy neumírá, a tak Harry a jeho přátelé, podporovaní neúnavným odbojem v Bradavicích, neustále pokračují v namáhavé cestě. Vše ale směřuje k závěrečné a velkolepé bitvě.

Voldemort říká, že jen "on může žít věčně" - uvidíme...

Podle The Daily Telegraph „je zřejmě největším triumfem filmu schopnost překonat nedostatky předlohy J. K. Rowlingové.“ „V posledním díle Harryho Pottera se jí nepodařilo vtisknout knize potřebný epický náboj, a tak je závěrečná bitevní scéna zklamáním,“ píše list. „Ale Yates ji přetavil v opravdu děsivé představení… je to monumentální biograf… nesoucí hlavní poselství, které se dotkne každého diváka, mladého i starého: V každém z nás jsou temné síly, ale můžeme je překonat,“ napsal deník.

Legendární "trojka" si přívlastek akční tentokrát opravdu zaslouží vrchovatě

Podle London Evening Standard jsou „skutečnými hvězdami filmu armády techniků“. „Vytvářejí skutečné kouzlo a jsou možná posledním britským průmyslem,“ poznamenal list. Oceňuje také „herecký tým snů“ od Jima Broadbenta po Helenu Bonhamovou Carterovou. Radcliffe ve středu ocenil Alana Rickmana za roli Severuse Snapea, za niž by měl být prý nominován na Oscara.

 


Dobrodružný / Drama / Rodinný / Fantasy
Velká Británie / USA, 2011, 130 min
Režie:
David Yates
Hrají:
Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Helena Bonham Carter, Bonnie Wright, Maggie Smith, Evanna Lynch, Robbie Coltrane, Alan Rickman, Geraldine Somerville, Natalia Tena, Kelly Macdonald, Tom Felton, Emma Thompson, Ralph Fiennes, Michael Gambon, Gary Oldman, Jason Isaacs, Domhnall Gleeson, John Hurt, Ciarán Hinds, David Thewlis, Clémence Poésy, Helen McCrory, Jim Broadbent, Julie Walters, James Phelps, Matthew Lewis, Oliver Phelps, Jessie Cave, Miriam Margolyes, Mark Williams, Adrian Rawlins, Nick Moran, Sean Biggerstaff, Warwick Davis, Katie Leung, Gemma Jones, Scarlett Byrne, Anna Shaffer, Isabella Laughland, Chris Rankin, Devon Murray, Louis Cordice, Josh Herdman, Ryan Turner, Alfie Enoch, Afshan Azad, Guy Henry, David Bradley, Georgina Leonidas, Freddie Stroma, Robbie Jarvis, Emil Hostina

Jmenuji se Oliver Tate (VB, USA, 2010)

Jmenuji se Oliver Tate

Patnáctiletý Oliver Tate má dva cíle: zachránit manželství svých rodičů za pomoci pečlivě promyšleného plánu a přijít o panictví před svými dalšími narozeninami. Obává se, že jeho matka prožívá románek s new-age pošukem Grahamem, a tak monitoruje dění v rodičovské ložnici podle aktivity přepínače tlumených světel a falšuje sugestivní milostné dopisy matky otci. Zároveň se pokouší dvořit své spolužačce Jordaně, žhářce, která osobně dohlíží na to, co si Oliver zapisuje do svého deníku – obzvláště na pasáže, které se týkají jí samotné. Když se jí něco nezdá, Oliver musí škrtat. Film vznikl podle slavné knižní předlohy Joea Dunthornea a jde o nekonvenční a podmanivý příběh o dospívání.


Komedie / Drama
Velká Británie / USA, 2010, 97 min
Režie:
Richard Ayoade
Hrají:
Sally Hawkins, Craig Roberts, Paddy Considine, Noah Taylor, Yasmin Paige, Gemma Chan, Ben Stiller

Generace Singles (ČR 2011)

Plakát k filmu Generace singles

Film GENERACE SINGLES režisérky Jany Počtové, který vznikl v koprodukci HBO a nezávislého producenta Filipa Čermáka jako součást cyklu „BEZ CENZURY“, se dočkal premiéry. Svoboda je dnes vnímána jako vyšší hodnota než stabilita… Nemáme takovou potřebu realizovat se životem v páru… Co všechno způsobuje, že se takto podivně rozhodujeme? A je tomu opravdu tak? Není spíše problémem dneška, že lidé nemohou, (ačkoliv by více než chtěli), někoho najít? Ve filmu se příběhy hlavních postav filmu propojují s názory odborníků na toto téma, které zasahuje do ekonomie, sociologie, psychologie, marketingu, etologie a hlavně zprostředkovaně nebo přímo do života každého z nás. Kromě odborníků z předpokládatelných disciplín budou ve filmu vystupovat například i hvězdy českého pick‐up artu – vědeckého pohledu na balení žen, majitelé seznamovacích agentur, organizátoři víkendů pro nezadané, provozovatelé internetových seznamek nebo stále populárnějších akcí typu speed dating atd.


Dokumentární
Česko, 2011, 77 min
Režie:
Jana Počtová

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast