Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Zítra má slavnostní premiéru nová česká pohádka MICIMUTR

V úterý 15. listopadu 2011 proběhne slavnostní premiéra filmové pohádky Micimutr. Hvězdně obsazenou pohádku o tom, že zázraky se dějí natočil režisér Vít Karas. Natáčení probíhalo od května loňského roku na hradě Zvíkov, v Ledči nad Sázavou, v oblasti Velké Ameriky a v Praze. V kinech se objeví ve čtvrtek 17. listopadu.

(TOTAL FILM)
Velkolepě pojatá pohádka vypráví příběh princezny Karolíny (Marika Šoposká), která má již brzy posloužit jako svačina tříhlavému drakovi. Princům, kteří by Karolínu před smutným osudem měli zachránit, se ale do boje s drakem zrovna nechce.

Jediný člověk z celého království se odváží přijít k dračí sluji, kde čeká připoutaná Karolína, a pustit se do předem ztraceného boje. Je to mladý loutkář Vítek (Ondřej Novák), který už dlouho, tajně – a naprosto beznadějně – princeznu miluje. Když je nejhůř, dostane se mu nečekané pomoci od kouzelnice se záhadným jménem Micimutr (Libuše Šafránková). Ta záchranu princezny ovšem podmíní velice přísným a nepřekročitelným požadavkem. Pokud jej Vítek nesplní, pokud poruší svůj slib mlčení, bude jeho milovaná princezna Karolína okamžitě vydána drakovi — protože, jak říká Micimutr, dobré skutky se přece nedělají s vyhlídkou na odměnu.

„Svoji roli jsem přijala kvůli jejímu temperamentu. Je to taková ženská od rány. Miluje kočky, kterých má kolem sebe opravdu hodně, a zároveň má schopnost pronikavého vidění. Pečlivě rozlišuje, čeká a zvažuje, jak, kdy a jestli vůbec má do lidského osudu vstoupit,“ uvedla ke svojí roli Šafránková.
Hvězdně obsazenou pohádku o naději, že zázraky skutečně existují, pokud sami dokážeme udělat ten rozhodující první krok, napsala přední česká autorka Irena Dousková, režíroval Vít Karas. „Micimutr je natočená filmově, je vtipná a vypráví obrazem.“, řekl její režisér.

Kromě Libuše Šafránkové jako kouzelnou Micimutr uvidíte Jiřího Bartošku a Jaroslavu Kretschmerovou v rolích královského páru, Vojtěcha Dyka jako zákeřného prince nebo Martina Dejdara v roli dvorního kuchaře. A chybět nemůže ani dech beroucí tříhlavý drak.
„Přestože bude mít pohádka premiéru 17. listopadu v českých kinech a bude se v nich promítat minimálně do ledna, diváci se na ni mohou těšit ve vánočním čase i v televizi,“ řekl ředitel výroby České televize Václav Myslík.

čtěte také: Rozhovor s režisérem pohádky Vítem Karasem

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast