FEBIOFEST má i letos skvělý program, odtajnil i VIP hosty

Na dnešní tiskové konferenci MFF Praha Febiofest byli představeni VIP hosté festivalu spolu se zajímavými tipy z programu.
“Na festivalu se setkáte se všemi tradičními akcemi, které k festivalu patří, přivezli jsme kolem 200 filmů z 55 zemí světa”, prozradil prezident festivalu Fero Fenič. Music Festival proběhne v obvyklém rozsahu. Programoví ředitelé slibují, že se diváci letos dočkají nejlepšího programu v historii festivalu.

Fero Fenič a spolupracovníci na dnešní tiskovce

Součástí zahájení kromě udělení ceny Kristián bude i předávání cen Jaromila Jireše, kterou uděluje ARAS. Tu získá Státní fond na podporu české kinematografie za podporu projektu Zlatá šedesátá a projekt 100 asociace ČFK, dále také Vladimír Opěla za dlouholetou publikační činnost v Národním filmovém archivu. Cenu Kristián obdrží polská režisérka Agnieszka Holland či Nanni Moretti a Sandrine Bonnaire.

Cena Jaromila Jireše

Programový ředitel Štefan Uhrík prozradil nejvýznamější VIP hosty.
Mezi letošní celebrity bude patřit již zmíněná Agnieszka Hollandová či původně herec, dnes režisér Andrej Zvjagincev, italská herečka Sandrine Bonnaire, německý režisér Andreas Dresen nebo světový kamaraman Slawomir Idziak, který uvede film Varšavská bitva, natočený ve 3D. Zajímavými hosty jsou i režisér Ruben Östlund či kanadský režidér Denis Cóté.

Agnieszka Holland

Štefan Uhrík zároveň dodal, že neplatí, že by byl v tuto chvíli Febiofest vyprodaný, vždycky, třeba i na poslední chvíli se dá většinou nějaké místo sehnat. Fero Fenič k tomu poznamenal, ať se filmoví fandové nebojí, festival je divákům velmi otevřený a vždy se najde nějaká možnost jak diváky do sálu dostat. K včerejšímu večeru bylo prodáno asi 17 000 vstupenek. Téměř na všechny projekce jsou ale stále volná místa.

Křest plakátu s režisérem Jiřím Krejčíkem

Národní filmový archiv je tradičním partnerem Febiofestu a kino Ponrepo je dalším promítacím sálem Febiofestu. V rámci festivalu bude uvedena retrospektiva významného českého režiséra Jiřího Krejčíka. Zajímavostí bude debata o natáčení filmu Císařův pekař, který, jak mnozí víte, byl režisérovi po roztočení odejmut a dokončil ho Martin Frič.

Letošní plakát

Zahájení festivalu proběhne ve čtvrtek 22. března ve čtyřech hlavních sálech multikina Cinestar Anděl. Začne projekcemi filmů MILÁČEK, MADEMOISELLE, SUPERCLÁSICP a MÁME PAPEŽE. Budou předány první ceny KRISTIÁN.
Závěrečný večer Febiofestu se uskuteční 30. března od 19:30 v Cinestaru Anděl. Promítnou se snímky LOV LOSOSŮ V JEMENU a TADY TO MUSÍ BÝT. Kristiána dostane Agnieszka Holland. V tuto chvíli se dojednává uvedení jejího nejnovějšího filmu V TEMNOTÁCH, který byl mimo jiné letos nominován na OSCARA.

Doprovodný program festivalu FEBIOFEST MUSIC FESTIVAL přichystal letos 32 kapel, hlavní scéna již tradičně v garážích multikina Cinestar. Vstup je i letos zdarma.

Music Festival je letos opět zdarma

Prodej vstupenek probíhá v Cinestaru Anděl a v kině Ponrepo. Online předprodej je k dispozici také na febio.cinestar.cz.

Základní vstupné na projekce je 89,- (3D za 99,-). Programová brožura je k dostání za 25,- Kč v infostánku Cinestaru.

Pro diváky České televize je připraveno každoroční ECHO FEBIOFESTU, podívat se na něj můžete každý den po 22 hodině na Jedničce. Zahraniční hosté festivalu se také denně objeví ve vysílání Českého rozhlasu.

program: http://www.febiofest.cz/cs/program
katalog: http://www.febiofest.cz/cs/katalog-filmu

připravil: (AC)

Článek jsme oštítkovali takto:
Novější článek

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.