Poslední klapka druhé řady TERAPIE padne tento pátek

Úspěšný projekt HBO –  TERAPIE pokračuje! Poslední klapka druhé řady seriálu TERAPIE, realizovaného ve společnosti HBO Česká republika, padne 25. srpna. Natáčení nových příběhů psychologa Marka Pošty a jeho pacientů probíhalo od 14. května a vyžádalo si celkem 76 natáčecích dnů. Terapie II. pracuje s drsnějšími a divácky přístupnějšími konflikty než první řada vyprávění, jež se setkalo s pozitivním ohlasem u diváků i kritiky.

Terapie II. (foto HBO, © Dušan Martinček)

Druhá série úspěšného seriálu má odlišné herecké obsazení. Z původní sestavy zůstává Karel Roden v roli kontroverzního psychologa a Kamila Magálová v úloze jeho mentorky Dity, která ve druhé řadě vyprávění bude mluvit ve své rodné slovenštině.V rolích pacientů se nově objeví Tereza Brodská jako energická spolumajitelka právnické firmy,Táňa.

Terapie II. (foto HBO, © Dušan Martinček)

Kateřina Winterová a David Švehlík hrají manželský pár Neumannových, který dochází k psychologovi se svým problematickým synem Viktorem (Zdeněk Bařinka). Další Markovou klientkou je studentka architektury Viola, kterou zosobnila Tereza Voříšková. Bývalého disidenta Slávka Charváta, který působí jako spolumajitel stavební firmy a je spoluzodpovědný za neštěstí při realizaci jedné z jeho zakázek, ztělesnil Jiří Ornest.

Film o natáčení první řady TERAPIE

Důležitou postavou je otec mrtvého vojáka Igora (v podání Jiřího Štěpničky), který hned na začátku druhé série psychologa zažaluje za údajný podíl na tragickém osudu svého syna. Z původního obsazení zůstává Klára Melíšková jako Markova manželka Alice a Jan Cina a Berenika Kohoutová v rolích jejich dospívajících potomků.V klíčových vedlejších úlohách se nově představí Zuzana Bydžovská, Petra Špalková a Matěj Hádek.

Terapie II. (foto HBO, © Dušan Martinček)

Mírně obměněné je tvůrčí zázemí připravovaného projektu, který HBO odvysílá na podzim 2013. Hlavním dramaturgem je Iva Klestilová, která v první sérii psala příběh zdravotní sestry Sandry (v podání Táni Pauhofové). Původní režijní tým (Petr Zelenka, Jaroslav Fuit a Marek Najbrt) obohatila Lenka Wimmerová, která je supervizorem celého projektu.

Terapie II. (foto HBO, © Dušan Martinček)

Scénáře jednotlivých epizod napsali Iva Klestilová, Lenka Wimmerová, Robert Geisler a Petr Zelenka. Seriál opět snímal kameraman Alexander Šurkala, produkci znovu zajišťovala společnost Stillking Films. Architekta Ondřeje Nekvasila vystřídal Jan Vlček, jež spolupracoval například na hitu Okresní přebor : Poslední zápas Pepika Hnátka či na punkovém retru DonT Stop, které vzniklo v koprodukci s HBO.

Terapie II. (foto HBO, © Dušan Martinček)

„Terapie zaznamenala mimořádný divácký úspěch a přinesla HBO jak nárůst sledovanosti, tak růst prodejů předplatného. Je přirozené, že na tento úspěch chceme navázat a věříme, že druhá sezóna bude pro diváky právě tak zajímavá,“ shrnul Ondřej Zach, generální ředitel HBO Česká republika.

čtěte také:

připravil: totalfilm.cz, HBO ČR
Foto/Video: HBO, Dušan Martinček, archiv Totalfilm.cz 

  1. Hanka Caskova 27.2.2019, 17:38

    Vynikající seriál a vynikající herecké výkony všech,především výrazného Karla Rodena. Třetí řada je pro mě už návyková,zkrátka musím se dívat.
    Dovolte jen jednu otázku: jak je vyřešeno snímání kamerou při rychlém střídání pohledu na K.Rodena a jeho klienta při nepřerušeném dialogu. Děkuji.

    Reagovat na tento komentář

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.