Hořící keř v nové, sestříhané verzi ve vybraných kinech

Minisérii Hořící keř, jež byla na plátně poprvé představena divákům na MFF v Karlových Varech na dvou zcela vyprodaných projekcích, uvede do českých kin distribuční společnost FALCON. Drama mapující klíčové údobí našich novodobých dějin se od 12. září představí divákům po omezenou dobu v unikátní, nově sestříhané filmové verzi o celkové stopáži 206 minut. Pod oficiálním názvem Hořící keř, filmová verze uvedou titul exkluzivně multikina CineStar. 

Hořící keř (Jan Budař a Táňa Pauhofová) foto: HBO

Hořící keř (Jan Budař a Táňa Pauhofová) foto: HBO

Příběh Agnieszky Holland a Štěpána Hulíka o počátcích normalizace v posrpnovém Československu měl na filmovém kanálu HBO premiéru v lednu letošního roku a zaznamenal mimořádný ohlas u diváků i filmové kritiky. Jeho protagonista Ivan Trojan byl letos v červnu oceněn Zlatou nymfou na Mezinárodním televizním festivalu v Monte Carlu. 

Záběry z minisérie HOŘÍCÍ KEŘ (foto: HBO)

Záběry z minisérie HOŘÍCÍ KEŘ (foto: HBO)

Psali jsme také:
Ivan Trojan má Zlatou Nymfu z Monte Carla za Hořící keř

Původní minisérie, která byla zatím uvedena na všech filmových kanálech HBO v Evropě, dále pokračuje v úspěšném festivalovém tažení.

Po festivalech v Rotterdamu, Sydney a v Karlových Varech se stěhuje na americký kontinent, kde bude v září za účasti režisérky uvedena na mezinárodním filmovém festivalu v Torontu, na prestižním festivalu v coloradském Telluride, kam jej doprovodí i představitelka hlavní role Táňa Pauhofová,  na festivalech v New Yorku a ve Vancouveru.

HOŘÍCÍ KEŘ POSTER

Celkem se letos Hořící keř zúčastní více než dvacítky velkých filmových festivalů.  Hořící keř bude v listopadu a v prosinci rovněž  jednorázově uveden i v Českých centrech v Londýně, Moskvě, Tel Avivu, Haifě a Jeruzalémě.

čtěte také:
RECENZE: HOŘÍCÍ KEŘ je nejlepší historické drama, které po revoluci vzniklo

připravil: totalfilm.cz/HBO/Falcon
Foto/Video: archiv, HBO © 2013, Všechna práva vyhrazena.

 

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.