Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Hořící keř v nové, sestříhané verzi ve vybraných kinech

Minisérii Hořící keř, jež byla na plátně poprvé představena divákům na MFF v Karlových Varech na dvou zcela vyprodaných projekcích, uvede do českých kin distribuční společnost FALCON. Drama mapující klíčové údobí našich novodobých dějin se od 12. září představí divákům po omezenou dobu v unikátní, nově sestříhané filmové verzi o celkové stopáži 206 minut. Pod oficiálním názvem Hořící keř, filmová verze uvedou titul exkluzivně multikina CineStar. 

Hořící keř (Jan Budař a Táňa Pauhofová) foto: HBO

Hořící keř (Jan Budař a Táňa Pauhofová) foto: HBO

Příběh Agnieszky Holland a Štěpána Hulíka o počátcích normalizace v posrpnovém Československu měl na filmovém kanálu HBO premiéru v lednu letošního roku a zaznamenal mimořádný ohlas u diváků i filmové kritiky. Jeho protagonista Ivan Trojan byl letos v červnu oceněn Zlatou nymfou na Mezinárodním televizním festivalu v Monte Carlu. 

Záběry z minisérie HOŘÍCÍ KEŘ (foto: HBO)

Záběry z minisérie HOŘÍCÍ KEŘ (foto: HBO)

Psali jsme také:
Ivan Trojan má Zlatou Nymfu z Monte Carla za Hořící keř

Původní minisérie, která byla zatím uvedena na všech filmových kanálech HBO v Evropě, dále pokračuje v úspěšném festivalovém tažení.

Po festivalech v Rotterdamu, Sydney a v Karlových Varech se stěhuje na americký kontinent, kde bude v září za účasti režisérky uvedena na mezinárodním filmovém festivalu v Torontu, na prestižním festivalu v coloradském Telluride, kam jej doprovodí i představitelka hlavní role Táňa Pauhofová,  na festivalech v New Yorku a ve Vancouveru.

HOŘÍCÍ KEŘ POSTER

Celkem se letos Hořící keř zúčastní více než dvacítky velkých filmových festivalů.  Hořící keř bude v listopadu a v prosinci rovněž  jednorázově uveden i v Českých centrech v Londýně, Moskvě, Tel Avivu, Haifě a Jeruzalémě.

čtěte také:
RECENZE: HOŘÍCÍ KEŘ je nejlepší historické drama, které po revoluci vzniklo

připravil: totalfilm.cz/HBO/Falcon
Foto/Video: archiv, HBO © 2013, Všechna práva vyhrazena.

 

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast