Anifilm vybral desítku filmů do letošní soutěže

Celkem deset titulů se probojovalo do hlavní soutěže filmů pro děti i dospělé diváky letošního Anifilmu. Festivalový tým dbal na pestrost výtvarnou i geografickou. Ve výběru nechybí taková jména jako američan Bill Plympton či světově uznávaný Pavel Koutský.

O Menino e o Mundo

O Menino e o Mundo

Pět filmů pro děti a pět pro dospělé nabízí dva příběhy z Brazílie. Dětský a poetický O Menino e o Mundo a Até Que A Sbornia Nos Separe, který si dospělé získá svým atypickým humorem. Do soutěže se dále probojoval Plymptonův snímek Cheatin´ a výtečný příspěvek ze slavného francouzského studia Folimage Tante Hilda!

Cheatin´

Cheatin´

O přízeň mezinárodní poroty se budou ucházet také dva domácí tituly. Husiti Pavla Koutského soutěží v kategorii filmů pro dospělé a Čtyřlístek Michala Žabky je určený dětem.


Festivalová soutěž by ale neměla uniknout všem anime fandům, soutěžit bude totiž i legendární Hayao Miyazaki se svým posledním titulem The Wind Rizes. Další příspěvek pochází z Estonska a ve výběru zastupuje loutkovou animaci. Jedná se o groteskní muzikál Lisa Limone and Maroc Orange, a Rapid Love Story.

Approved for Adoption

Approved for Adoption

Dětskou soutěž dále doplní poutavý Jean de la Lune a tu pro dospělé diváky pak adaptace komiksu Approved for Adoption, která balancuje na hranici autobiografického dokumentu.

5. ročník mezinárodního filmového festivalu Anifilm začíná v Třeboni 6. května.
Festival kromě projekcí nabídne nespočet doprovodných akcí, výstav a workshopů pro celou rodinu.

více na www.anifilm.cz | sledujte festival i jeho zákulisí také na Instagramu #anifilm2014

připravil: AC, totalfilm.cz
zdroj: Anifilm © 2014

Comments are closed.