Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Filmové premiéry od 13. února

Životní šance je příběh úspěšného účastníka talentové soutěže Paula Pottse, Colin Farrell jako romantik v Zimním příběhu je valentýnským příspěvkem, stejně tak starší snímek Paola Sorrentina Následky lásky. Nabídku tohoto týdnu uzavírá francouzské drama Apači.

Životní šance (VB, 2013)

životní šance

Příběh, který poslal celý svět do kolen a dal naději všem, kterým život rozdal jen nízké karty. V historicky první sérii televizní show „Británie hledá talent“ předstoupil před krutou porotu a nepřátelské obecenstvo Paul Potts. Nevzhledný, jako exot ohlásil, že zazpívá operní árii a ve svých čtyřiceti letech sklidil to, co doposud od života – výsměch a kopance. Naposledy. Paul Potts začal zpívat árii z Pucciniho opery Turandot a jeho život se v té vteřině navždy změnil. Za pár okamžiků mu uslzená porota ležela u nohou a diváci nadšeně aplaudovali. Soutěž nakonec oproti všem předpokladům a sázkovým kurzům vyhrál, jeho operní vystoupení shlédlo na YouTube 120 milionů lidí, operní album, které následně vydal, se stalo nejprodávanější deskou v několika zemích světa. A na začátku byl jen drzý tlusťoch, který chtěl veřejně zpívat operu.

Recenzi připravujeme

Životní šanceicon_csfd
One Chance
Životopisný / Komedie / Hudební
Velká Británie, 2013, 103 min

Režie: David Frankel
Scénář: Justin Zackham
Kamera: Florian Ballhaus
Hudba: Theodore Shapiro
Hrají: James Corden, Colm Meaney, Julie Walters, Simon Cowell, Mackenzie Crook, Alexandra Roach, Valeria Bilello, Jemima Rooper

Zimní příběh (USA, 2014)

Zimní příběh

V mýtickém prostředí New York City se více než jedno století odehrává příběh filmu „Winter’s Tale“ plný zázraků, neblahých osudů a odvěkého konfliktu dobra a zla.

Recenze zde

Zimní příběhicon_csfd
Winter’s Tale
Fantasy / Drama / Mysteriózní / Romantický
USA, 2014, 118 min

Režie: Akiva Goldsman
Předloha: Mark Helprin (kniha)
Scénář: Akiva Goldsman
Kamera: Caleb Deschanel
Hudba: Hans Zimmer, Rupert Gregson-Williams
Hrají: Russell Crowe, Colin Farrell, Jessica Brown Findlay, Will Smith, William Hurt, Matt Bomer, Jennifer Connelly, Kevin Durand, Kevin Corrigan, Lucy Griffiths, Graham Greene, Eva Marie Saint, Caitlin Dulany

Následky lásky (Itálie, 2004)

Následky lásky

Jeden z nejprogresivnějších a nejoriginálnějších současných italských režisérů Paolo Sorrentino vytvořil v roce 2004 pozoruhodným snímkem Následky lásky rafinovanou kombinaci motivů kriminálního žánru s působivou analýzou stárnoucího člověka, kterému mezi prsty uniká život a okolní svět i život už jen bez známky jakéhokoliv sentimentu či emoce nečinně pozoruje. Padesátník Titta vede extrémně nudný, extrémně rutinní a extrémně nezáživný život v blíže nespecifikovaném švýcarském hotelu. Jeho každodenní rutinu, stávající z několika neměnných úkonů, však naruší láska a všechny problémy, které z ní vyplývají. Jeho dosavadní život bez práce, plný samoty, ticha, vykouřených cigaret a prázdných skleniček v hotelovém baru se najednou začne měnit.

Český trailer výjimečně nebude k dispozici, film je z roku 2004

Následky láskyicon_csfd
La Conseguenzeq dell’amore
Drama / Krimi / Romantický
Itálie, 2004, 100 min

Režie: Paolo Sorrentino
Scénář: Paolo Sorrentino
Kamera: Luca Bigazzi
Hudba: Pasquale Catalano
Hrají: Toni Servillo, Olivia Magnani, Adriano Giannini, Antonio Ballerio,Rolando Ravello

Apači (Francie, 2013)

Apači-plakát_JPG_maly

Léto. Jižní Korsika. Zatímco tisíce turistů okupuje pláže, kempy a kluby, pět teenagerů z Porta Vecchia se jen tak poflakuje. Jednou večer se vloupají do neobydlené luxusní vily, kde se rozhodnou strávit noc. Než odejdou, ukradnou pár bezcenných věcí. Když se majitelka vily vrátí z Paříže, ohlásí krádež svému známému, místnímu bossovi.

Apačiicon_csfd
Les Apaches
Drama
Francie, 2013, 93 min

Režie: Thierry de Peretti
Scénář: Thierry de Peretti, Benjamin Baroche
Kamera: Hélène Louvart
Hrají: Aziz El Hadachi, François-Joseph Cullioli, Hamza Mezziani, Maryne Cayon, Joseph-Marie Ebrard, Danielle Arbid

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast