Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

VÍTÁME VÁS NA NAŠEM NOVÉM WEBU. VĚŘÍME, ŽE SE VÁM TU BUDE LÍBIT.

Pokračování Dědictví se s Bolkem Polívkou vrací do kin (soutěž o vstupenky)

V pražské Lucerně byl dnes představen snímek Dědictví aneb Kurvaseneříká. Jde o pokračování příběhů milionáře Bohuše Stejskala, který v 90. letech ve filmu Věry Chytilové dědil a ze dne na den zbohatl. Legendární snímek Dědictví aneb Kurvahošigutentag natočila v roce 1992 režisérka Věra Chytilová.

Dědictví aneb Kurvaseneříká - Olšany (režisér Robert Sedláček a Bolek Polívka)

Dědictví aneb Kurvaseneříká – Olšany (režisér Robert Sedláček a Bolek Polívka)

V dalších výrazných rolích se objevili především Miroslav Donutil, Dagmar Veškrnová či Šárka Vojtková. V pokračování se před kamerou Bolek Polívka opět sešel s Dagmar Havlovou, Miroslavem Donutilem, Ivanou Chýlkovou nebo Břetislavem Rychlíkem. V rolích nových postav, které vstoupily do děje, se objeví například Anna Polívková, Karel Heřmánek, Jitka Čvančarová či Marián Roden.

Film začíná pohřbem Bohušovy milované Vlastičky (Dagmar Havlová). Seznámíme se s Bohušovou dcerou (Anna Polívková) a šestiletým vnukem, jehož učí jízdě na koni. Bohuš už sedm let nepije a celkem si zvykl na peníze. Ze smrti milované ženy je smutný, ale smutek v jeho podání má velmi výstřední podobu. Téměř každá promluva se mu proplétá s pohřební řečí a duch Vlastičky postupně výrazně vstupuje do jeho mysli i jednání.

Dědictví aneb Kurvaseneříká (Ivana Chýková a Karel Heřmánek)

Dědictví aneb Kurvaseneříká (Ivana Chýková a Karel Heřmánek)

Vlastička dávala jeho životu řád…vnutila mu kázeň. Teď je zase Bohuš sám. A smutný. Je na čase vrátit se ke kořenům…k flašce. Po sedmi letech se Bohuš zase napije. A bude to jízda, během které se bláznivě zamiluje do herečky, málem se stane filmovým producentem a majitelem zámku, málem přijde o vnuka, málem uvěří, že Vlastička pořád žije, přijde o několik miliónů, rozbije v přímém přenosu finále soutěže Hvězdy tančí, aby nakonec pod tlakem dcery a věrného přítele Arnošta (Arnošt Goldflam) dobrovolně našel klid a sebe samého v protialkoholní léčebně v tichém rozjímání s bláznivým JUDr. Strážným (Jiří Pecha). Velká jízda…

Natáčení filmu Dědictví aneb Kurvaseneříká

Natáčení filmu Dědictví aneb Kurvaseneříká

Rychlosoutěž o 3×2 vstupenky na předpremiéru
(Lucerna Praha, středa 5. 2. – 16:00)

[contact-form][contact-field label=’Jméno‘ type=’name‘ required=’1’/][contact-field label=’Email‘ type=’email‘ required=’1’/][contact-field label=’Telefon‘ type=’text’/][contact-field label=’Které herečce položil v prvním díle Dědictví Bolek Polívka otázku %26quot;Věříte v boha?%26quot;‘ type=’select‘ required=’1′ options=’Dagmar Veškrnová (Havlová),Ivana Chýlková,Šárka Vojtková’/][/contact-form]
Prosíme, aby se soutěže účastnili pouze čtenáři z Prahy a blízkého okolí, případně ti, kteří se mohou účastnit tohoto konkrétního představení. Děkujeme.
Soutěž bude vyhodnocena ve středu 5. 2. 2014 v 08:00 – Výherci budou ihned kontaktováni. Prosíme výjimečně i o telefonický kontakt pro urychlení.

Robert Sedláček režíruje Arnošta Goldflama

Robert Sedláček režíruje Arnošta Goldflama

Režisér Robert Sedláček vstoupil do projektu po přečtení Polívkova scénáře. „Je to asi dva roky dozadu“, prozradil režisér na dnešní tiskové konferenci v pražské Lucerně. Na otázku, zda konzultoval pokračování s Věrou Chytilovou odpověděl: Ono to vlastně není přímo pokračování, proto také nemá v názvu dvojku. My jsme použili postavu, kterou spolu s Bolkem vytvořila a dál jsme s ní pracovali. Chtěl jsem prostě pracovat s Bolkem a jsem rád, že jsem s ním mohl dělat něco autorského. Ty věci jako očekávání mě nesvazují, kdo mě zná, ví, že je to tak. S Věrou Chytilovou jsem nic nekonzultoval“.
A pokračuje: „Všechny postavy jsou odrazem doby. Bolek Polívka má velký dar v té zkratce vidět dopředu. Já nevím, jestli to má předem promyšlené, nebo se mu to daří jen tak mimochodem. Každopádně se mu podařilo vystihnout podstatu toho, v čem žijeme, v Dědictví aneb Kurvaseneříká je to to, čeho se bojí celá společnost – strach ze stárnutí.“

DEDICTVI 2_plakat

připravil: MS, totalfilm.cz
foto: Petr Machan, Space Films

foto banner instagram

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast