Grand Prix Febiofestu dostane romantická komedie ze severu DOMOV

Vítězem soutěže Febiofestu se stává další severský snímek. Film švédského režiséra Maxmiliana Hulta zaujal porotu nejvíc a dnes večer si převezme Grand Prix Febiofestu. Loni získal ocenění poroty snímek Rozbitý svět (VB), předloni drama Hodný syn (Finsko).

Domov

Domov

Režisér Maxmilian Hult převezme dnes večer na slavnostním zakončení cenu a finanční odměnu 5000€. Dalších 5000€ vloží festival do podpory distribuce filmu.
Romantická komedie o sedmadvacetileté dívce a její velké životní změně mísí komediální scény s psychologickým dramatem.
Lou má komplikovaný vztah se svou matkou a trpí sociální fobií. Jednoho dne jí matka sdělí, že jí zemřel děda.

Lou je šokována, protože léta žije v přesvědčení, že prarodiče už nemá. Vydává se proto na venkov za svou babičkou. Měsíc, který u ní stráví, jí kompletně změní dosavadní život. Sbližuje se s babičkou, seznamuje se s Henrikem a konečně poznává domov a cit.

Film postupně odkrývá skutečné povahy všech hlavních postav. Nabízí velmi nekonvenční skandinávský černý humor. Mísí jímavé drama s romancí a komedií. Režisér, který je zároveň autorem scénáře nabízí upřímné scény plné citu i situačního humoru.
Skvělé herecké výkony.
[usr 8]
Na 3. místě se umístil film Rock the Kasbah, na druhém Život je úžasný. Druhé a třetí místo získává zvláštní uznání.

Film Domov dnes promítá festival pro veřejnost v 17:15 v sále 6. Lístky jsou k zakoupení na pokladně Cinestaru i online.icon_csfd

MS, totalfilm.cz
foto: MFF Praha Febiofest, LittleBig Productions
video: LittleBig Productions