Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

VÍTEJTE NA NAŠEM NOVÉM WEBU. DOUFÁME, ŽE SE VÁM TU BUDE LÍBIT.

Projekt 100 | Do kin míří restaurovaná Kubrickova Vesmírná Odysea (soutěž)

Jeden z mezníků světové kinematografie míří v rámci Projektu 100 do českých kin. Restaurovanou verzi Kubrickovy 2001: Vesmírné odysey do kin přináší Asociace českých filmových klubů v rámci Projektu 100. Soutěžte s námi o vstupenky na premiéru a stylovou tašku.

2001: Vesmírná odysea (foto: AČFK)

2001: Vesmírná odysea (foto: AČFK)

Pokud jste Odyseu ještě neviděli, nejvyšší čas doplnit si základní filmové vzdělání. A pokud ano, nabízí se ideální příležitost znovu absolvovat takřka tříhodinovou fascinující pouť vesmírem – „za nekonečno a dál“. Premiéra digitální, restaurované verze filmu 2001: Vesmírná odysea v rámci letošního Projektu 100 se odehraje 27. března ve 20 hodin v Městské knihovně v Praze. Poprvé je na programu i brněnská předpremiéra, a to 26. března ve 20.30 hodin v Univerzitním kině Scala.

2001: Vesmírná odysea (foto: AČFK)

2001: Vesmírná odysea (foto: AČFK)

„2001: Vesmírná odysea je film, který se musí vidět na velkém plátně, jen tak náležitě vynikne každý detail. Navíc se bude promítat v aktuálně nejlepší dostupné technické kvalitě, takže diváky čeká mimořádně intenzivní zážitek,“ zdůrazňuje Jan Jílek, hlavní dramaturg AČFK, která od roku 1995 unikátní Projekt 100 každoročně pořádá, a dodává: „V Projektu 100 Odysea zastupuje evropskou klasiku. Film sice vznikl v produkci hollywoodského studia MGM a jeho tvůrce Stanley Kubrick pocházel z USA, ale natáčelo se v Anglii, kde režisér od 60. let až do své smrti žil. Z Británie pocházel také spoluautor, spisovatel Arthur C. Clarke.“

2001: Vesmírná odysea vypráví příběh, který se odehrává v rozpětí milionů let, začíná v době, kdy na Zemi žili lidoopi, zobrazuje člověka – dobyvatele vesmíru, střet s umělou inteligencí a končí jeho přechodem na vyšší úroveň bytí. Hlavními hrdiny jsou členové posádky raketoplánu Discovery, především kapitán David Bowman a nejmodernější počítač své generace HAL 9000, který loď řídí.

2001: Vesmírná odysea (foto: AČFK)

2001: Vesmírná odysea (foto: AČFK)

Discovery směřuje na Jupiter, aby vypátrala, z jakého důvodu na něj z Měsíce vysílá záhadný monolit radiomagnetické vlny. … Odysea je i dnes, v roce 2014, úchvatnou podívanou s unikátními triky a speciálními efekty, které ve své době získaly Oscara a jejichž vyznění ještě umocňuje strhující hudba.

ceny projekt 100

Společně s AČFK jsme pro vás přichystali soutěž o dvě vstupenky na slavnostní premiéru a stylovou látkovou tašku s motivem filmu. (Soutěžte pouze, pokud se můžete účastnit slavnostní premiéry již tento čtvrtek ve 20:00 v Praze.)
[contact-form][contact-field label=’Jméno‘ type=’name‘ required=’1’/][contact-field label=’Email‘ type=’email‘ required=’1’/][contact-field label=’Telefonní číslo (pro rychlý kontakt)‘ type=’text‘ required=’1’/][contact-field label=’Jak se jmenoval poslední film Stanleyho Kubricka se slavnou manželskou hereckou dvojicí%26#x002c; jehož uvedení se již režisér nedožil?‘ type=’textarea‘ required=’1’/][/contact-form]

Tuto soutěž najdete také v soutěžním katalogu České-soutěže.cz.

Soutěž trvá od 25. 3. do 26. 3. 2014 (15:00)

www.projekt100.czicon_csfd

připravila: TK, totalfilm.cz
foto/video: AČFK, 2media

2001-vesmirna-odysea-poster-web-small

 

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast