Recenze | (Ne)zadaní šetří emocemi, ale baví!

Kamarádi na život a na smrt. Mikeyho žena požádá o rozvod a  jeho nejlepší  kamarádi Jason a Daniel slíbí, že zůstanou svobodní spolu s ním. Mikey se ale chce ke své ženě vrátit a Jason s Danielem se oproti plánu zamilují. Nikdo to ale nechce přiznat. Takže co je důležitější? Kamarádství nebo holky?

Nezadaní (foto: Blue Sky Film)

Nezadaní (foto: Blue Sky Film)

Debutant Tom Gormican nabízí lehkou romantickou komedii, která naštěstí není plná přisprostlých vtípků, ale mnohem blíž má k lepším americkým sitcomům. Výsledek je překvapivě dobrý. Začínající režisér si navíc sám napsal i scénář.

Pochopitelně nás nic převratného ani nového nečeká. Klasický pakt spiklenectví, který někdo zvenčí naruší, tu byl už tisíckrát. Ale nutno uznat, že Gormican nabízí několik naprosto dokonale vypointovaných vtipů. Na jeden z nich stoprocentně nikdy nezapomenete.

Nezadaní (foto: Blue Sky Film)

Nezadaní (foto: Blue Sky Film)

Ústřední trojice Jason (Zac Efron), Daniel (Miles Teller) a Mikey (Michael B. Jordan) nezklame. Ani nemá čím, každá z postav plní svou funkci. Hezoun, vtipálek i zklamaný pesimista. Dohromady tvoří sympatickou partu, se kterou prožijete příjemných 90 minut. Z dívek stojí za povšimnutí především poslední dobou velmi obsazovaná Imogen Poots (Need For Speed, Dlouhá cesta dolů).

Nezadaní (foto: Blue Sky Film)

Nezadaní (foto: Blue Sky Film)

Děj je celkem předvídatelný, právě proto z něj nechci prozrazovat ani minimum. Snad jen komentář k fotce nad tímto odstavcem. Pokud si kladete otázku, co na ní Zac Efron zcela nahý dělá, odpovím: Právě instruuje po telefonu kamaráda, jak se vymočit, pokud ještě působí viagra…

This slideshow requires JavaScript.

I dámy si přijdou na své. S emocemi se šetří, se vtipy tolik ne. Ale co je nejdůležitější, Zac Efron se svlékne (minimálně dvakrát).
(Ne)zadaní jsou svěží, trochu pubertální, ale celkem reální a sympatičtí chlapci. Jako takoví mají v kině šanci docela dobře a vkusně pobavit. Za to zaslouží vyšší než průměrné hodnocení.
[usr 6]

Martin Staněk, totalfilm.czicon_csfd
foto/video: Blue Sky Film © 2014

(Ne)zadaní
That Awkward Moment
Komedie / Romantický
USA, 2014, 94 min
Premiéra: 27. března 2014 (Blue Sky Film)

Režie: Tom Gormican
Scénář: Tom Gormican
Kamera: Brandon Trost
Hudba: David Torn
Hrají: Zac Efron, Michael B. Jordan, Miles Teller, Imogen Poots, Jessica Lucas, Josh Pais, Emily Meade, John Rothman, Victor Slezak, Dan Bittner, Mackenzie Davis

Nezadaní

 

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.