Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Recenze | Nekonečná láska nabízí i drama – sláva!

Pokaždé když se vydám na film, který má v názvu slovo láska, nejde se mi do kina zrovna lehkým krokem. Romantické příběhy zrovna nepatří k tomu co bych vyhledával, obzvlášť po zkušenostech s Twilight ságou a podobnými srdceryvnými adaptacemi superbestsellerů.

Nekonečná láska (foto: Cinemart)

Nekonečná láska (foto: Cinemart)

Nekonečná láska je ale celkem normální a sympatický film. Bez fantasy prvků, upírů a podobných nezbytností, kterými současní autoři potřebují klasický příběh zamilované dvojky či trojky doplnit.
David (Alex Pettyfer) a Jade (Gabriella Wilde) jsou normální absolventi střední školy. Ačkoliv se celou školní docházku potkávali, spojil je až konec školy.

Nekonečná láska (foto: Cinemart)

Nekonečná láska (foto: Cinemart)

David pracuje s tátou v autodílně a o budoucnosti tolik nepřemýšlí. Jade má svou roli lékařky od otce načtrtnutou už pěkně dlouho a v podstatě jen dělá, co se od ní čeká. Přeskočí jiskra, ale tatínek zamilovaného děvčete pro lásku dvou mladých milenců nemá pochopení. David se mu nezamlouvá a to, že by Jade měla léto strávit se svou láskou místo praxe u renomované lékařky, to nedopustí v žádném případě.

předobjednat

Klišé tu nechybí, dokonce ani scéna v dešti, v chatě u jezera či podobně důležité atributy romantických slaďáren. Kdo to ve filmu ale roztáčí slušně je postava otce (Bruce Greenwood), neurotický a nepříjemný člověk, kterého by si nikdo z nás doma mít asi nepřál. Díky postavě zákeřného papínka je romantika mnohem snesitelnější i pro mužskou část diváků. Sotva se na plátně stane něco, co vhání slzy do romantických očí, přijde Jadein otec a slaďoučkou romanci rozetne vedví.

Nekonečná láska (foto: Cinemart)

Nekonečná láska (foto: Cinemart)

Greenwood je ve své roli opravdu velmi přesvědčivý, protiváhou mu je manželka v podání Joely Richardson. Ta je naopak až podezřele chápající. Nakonec i to má svůj důvod. A i to je na Nekonečné lásce fajn, věci tu dávají svůj smysl, což nebývá v tomto žánru pravidlem.

Nekonečná láska (foto: Cinemart)

Nekonečná láska (foto: Cinemart)

Obsazení je povedené. Mezi ústřední dvojicí to přirozeně jiskří, vše doplňuje jinak velmi sympatická Jadeina rodina. Nesouhlasný otec všemu dodává dramatický oblouk. A na plátně tak po delší době můžeme vidět romantický film, který má hlavu a patu.
Dobrá zpráva: Pánové, tentokrát to pravdu není žádný vopruz. Blíží se máj, lásky čas a Nekonečná láska je vhodným adeptem pro odškrtnutí položky – vzal jsem svou holku na romantický film.
[usr 7]

Martin Staněk, totalfilm.czicon_csfd
foto/video: Cinemart © 2013

Nekonečná láska
Endless Love
Drama / Romantický
USA, 2014, 104 min

Režie: Shana Feste
Scénář: Shana Feste, Joshua Safran
Kamera: Andrew Dunn
Hudba: Christophe Beck
Hrají: Alex Pettyfer, Gabriella Wilde, Bruce Greenwood, Joely Richardson, Robert Patrick, Rhys Wakefield, Dayo Okeniyi, Emma Rigby, Anna Enger, Patrick Johnson, Gabriela Fraile

Nekonečná láska plakát

 

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast