Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Staří známí se vrací – Bony a klid 2 má trailer (video)

Vrací se Bony a klid. Jeden z nejúspěšnějších českých filmů konce 80. let přichází po letech znovu. Opět v režii Víta Olmera a s hudbou Frankie Goes To Hollywood. V hlavních rolích se kromě starých známých Romana Skamene či Jana Potměšila objeví nově Jakub Prachař či Gabriela Kratochvílová (Česká Miss 2013).

Bony a klid 2, komedie nabitá nečekanými dějovými zvraty, se natáčela na podzim na různých místech v Praze a Středočeském kraji.  Svět kšeftů s valutami a bony, nelegálně směňovanými poukázkami do obchodů s jinak nedostupným západním zbožím, je sice dávno pryč, ale způsobů, jak vydělat „rychlý prachy“, je pořád dost.

Bony a klid 2 (foto: NOGUP agency) R. Skamene a J. Prachař

Bony a klid 2 (foto: NOGUP agency) R. Skamene a J. Prachař

Stačí vědět, jak na to – podvody s dotacemi, úplatky, tunelování, krádeže. Stejně jako ve filmu Bony a klid z roku 1987 i tentokrát příběh začíná příjezdem naivního mladíka Martina (Jakub Prachař). Nemá práci, rodiče, holku, ani kamarády. Zato má dluhy a jdou po něm vymahači. Do Prahy se vypravil z Boleslavi sehnat peníze. Pak už stačí, aby potkal Bínyho (Roman Skamene), který už zase šlape chodník, nyní však pouze jako naháněč cizinců před restaurací na Staromáku. Osamělý Bíny vycítí v outsiderovi Martinovi možného parťáka pro nejistou budoucnost a zatáhne ho do svých kšeftíků…

Bony a klid 2 (foto: NOGUP agency) Režisér Vít Olmer s herci a tvůrci

Bony a klid 2 (foto: NOGUP agency) Režisér Vít Olmer s herci a tvůrci

Jak už bylo řečeno scénář postupně přivede zpět všechny známé postavy: veksláka-pěšáka a vyhlášeného šprýmaře Bínyho (Roman Skamene), šéfa veksláckého gangu Richarda (Josef Nedorost), Martina (Jan Potměšil), který se původně vydal do Prahy sehnat bony a nakonec skončil za mřížemi, Evičku Tričko (Veronika Jeníková). A do děje vstoupí také noví hrdinové – dvojice Martin (Jakub Prachař) a Linda (Česká Miss 2013 Gabriela Kratochvílová). Ve filmu opět zní hudba Ondřeje Soukupa a britské kapely Frankie Goes To Hollywood.

Vstupenky na premiéru filmu 20. 5. 2014 v Tipsport Areně v Praze jsou v předprodeji v síti Ticket Art – www.ticket-art.cz  a Ticket Portal – www.ticketpotral.cz,
cena vstupenky 249,-Kč.

připravil: JG, totalfilm.cz
foto/video: NOGUP, Bontonfilm. 2media
zdroj: Simona Andělová

 

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast