Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Anifilm | Den čtvrtý – tipy na pátek

Čtvrtý festivalový den můžete otevřít třeba v 10 hodin ve Světozoru. Staří známí Fifinka, Pinďa, Myšpulín a Bobík přichází v celovečerním filmu Čtyřlístek ve službách krále

Čtyřlístek napřed na Karlově mostě narazí na obživlého lva ze sochy Bruncvíka, který přátele zavede do podzemních chodeb Pražského hradu. Tam se setkají s císařem Rudolfem a tehdy začíná jejich dobrodružství plné zápletek a zábavných situací.

V Respekt stanu na Zámku proběhne ve 13:00 diskuze na téma současné reflexe animovaného filmu v médiích. Povede ji filmový publicista Kamil Fila.

Kamil Fila (foto: ČT)

Kamil Fila (foto: ČT)

Ve 14:30 si v tomtéž kině můžete udělat představu o tvorbě Pavla Koutského. Pásmo Totální animace začíná ve 14:30. V 16:30 další soutěžní snímky Cheatin´a ve 21 hodin Zvedá se vítr.

Zvedá se vítr

Zvedá se vítr

V Loutkovém divadle proběhne ve 14:30 prezentace  čtyř animovaných a trikových projektů. Představí se Malá z rybárny, Lichožrouti, Trilogie Kaktusák a Život k sežrání.

Pokud jste ve středu nestihli Tetu Hildu, můžete na ní vyrazit do Roháče ve 14:30. V Divadle J. K. Tyla proběhne od 20 hodin prezentace festivalu Anima Brusel. To nejlepší z něj si můžete užít v bezmála 100 minutovém pásmu.

Vizuál letošního ročníku Anima Brusel

Vizuál letošního ročníku Anima Brusel

V Dada clubu bude od 21 koncertovat písničkář a herec Václav Koubek. Ve 22:30 na něj naváže seskupení muzikantů z Jindřichova Hradce Jazz Jam Session JH, které hraje známé i méně známé jazzové melodie ve svých volných úpravách. 

Temný dobrodružný příběh Koralína a svět za tajnými dveřmi, který vzdáleně připomíná Alenčinu výpravu do světa za zrcadlem začne v devět večer na Masarykově náměstí. 

Stále probíhá ve foyer Divadla J. K. Tyla výstava Totální animace, v pivovaru prezentace videoartu a další doprovodné akce.

Některé vaše fotky z Instagram soutěže (o zapojení do soutěže níže)

Kompletní festivalový program najdete zde.
Akreditační středisko je v Divadle J. K. Tyla na Masarykově náměstí.

Vstupenky stojí 50 Kč na jednotlivá představení, zakoupit můžete i akreditaci, na kterou lze vyzvednout až 4 vstupenky na 4 různá představení (jednodenní za 150,-, 3 denní za 350,-). V prodeji jsou i zlevněné akreditace pro studenty, důchodce a zdravotně znevýhodněné návštěvníky.

INSTAGRAM SOUTĚŽ

Už v loňském roce měl Anifilm svůj Instagram účet. Ve spolupráci s Anifilmem jsme letos připravili soutěž pro malé i velké. Foťte přes Instagram zajímavé, vtipné, poutavé, smutné nebo nečekané fotky z festivalu a nezapomeňte je označit v popisku #anifilm nebo #anifilm2014. Vaše fotografie budou v průběhu festivalu k vidění nejen na instagramu ale i na našich stránkách. První tři vítězné fotografie odměníme na konci festivalu DVD s nejlepšími animovanými filmy posledních dvou let: Rebelka, Ledové království, Frankenweenie – domácí mazlíček, Husiti a dalšími pěknými cenami. Těšíme se na vaše příspěvky z Anifilmu, kreativitě se meze nekladou.

Google Play

appStoreBlack

připravil: AC, totalfilm.cz
titulní fotka: Jan Hromádko © 2014

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast