Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: AKREDITACE A BALÍČKY VSTUPŮ NA VÍKEND JSOU VYPRODÁNY. NA DOPROVODNÝ PROGRAM SE ALE DOSTANETE.

Anifilm | Den pátý – tipy na sobotu

Předposlední festivalový den vyvrcholí večerním slavnostním vyhlášením vítězů festivalu. Do té doby je ale ještě spousta času dát si filmový nášup. Pokud jste ranní ptáčata, přivstaňte si a vyrazte do Světozoru na kouzelnou francouzskou animaci Mrňouskové – Údolí ztracených mravenců. 

Originální a zábavné příběhy ze světa hmyzu znají děti i dospělí téměř na celém světě. Pro velký úspěch televizní série se tvůrci rozhodli přenést tento jedinečný mikrokosmos plný barev a fantazie i na filmová plátna!

Chlapec a svět (foto: Anifilm)

Chlapec a svět (foto: Anifilm)

Hned poté, v 10 hodin startuje další soutěžní snímek Chlapec a svět. Snímek o chlapci, který se vydává hledat svého otce a přitom zažívá spoustu dramatických situací natočil brazilský režisér Alê Abreu.

Sylvain Chomet (foto: archiv)

Sylvain Chomet (foto: archiv)

Ve 12:00 hodin se můžete podívat co inspiruje Sylvaina Chomata. Pásmo svých nejoblíbenějších animáků osobně pro Anifilm vybral sám režisér. V Divadle J. K. Tyla se ve 12.30 promítá další soutěžní adept – Barva pleti: medová. Originální životopisný dokument zpracovává téma adopce. Ve 14 hodin začíná očekávaná Masterclass Ference Cakó. V 18 hodin Světozor promítá Futurologický kongres.

V 17:30 můžete s Malou čarodějnicí oslavit její neuvěřitelné třicátiny ve Schwarzenberském sále.

Od 21 hodin vás na Masarykově náměstí čeká překvapení. Přijďte, určitě nebudete litovat.

Některé vaše fotky z Instagramu (o zapojení do soutěže níže)

Kompletní festivalový program najdete zde.
Akreditační středisko je v Divadle J. K. Tyla na Masarykově náměstí.

Vstupenky stojí 50 Kč na jednotlivá představení, zakoupit můžete i akreditaci, na kterou lze vyzvednout až 4 vstupenky na 4 různá představení (jednodenní za 150,-). V prodeji jsou i zlevněné akreditace pro studenty, důchodce a zdravotně znevýhodněné návštěvníky.

INSTAGRAM SOUTĚŽ

Už v loňském roce měl Anifilm svůj Instagram účet. Ve spolupráci s Anifilmem jsme letos připravili soutěž pro malé i velké. Foťte přes Instagram zajímavé, vtipné, poutavé, smutné nebo nečekané fotky z festivalu a nezapomeňte je označit v popisku #anifilm nebo #anifilm2014. Vaše fotografie budou v průběhu festivalu k vidění nejen na instagramu ale i na našich stránkách. První tři vítězné fotografie odměníme na konci festivalu DVD s nejlepšími animovanými filmy posledních dvou let: Rebelka, Ledové království, Frankenweenie – domácí mazlíček, Husiti a dalšími pěknými cenami. Těšíme se na vaše příspěvky z Anifilmu, kreativitě se meze nekladou.

Google Play

appStoreBlack

připravil: AC, totalfilm.cz
titulní fotka: Jan Hromádko © 2014

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast