Filmové premiéry od 29. května

Angelina Jolie v Šípkové Růžence tak trochu jinak. Film Zloba – Královna černé magie právě přichází do kin. Zac Efron a Seth Rogen spolu válčí v komedii o extrémních sousedských vztazích – Sousedi. Silný příběh romské ženy přináší Petr Václav ve filmu Cesta ven. Film se minulý týden promítal i na festivalu v Cannes. Jeden z nejslavnějších YouTuberů Rémi Gaillard přichází v komedii WTF.

Zloba – Královna černé magie (USA, 2014)

Zloba_kralovna_cerne_magie_poster

Snímek Zloba – Královna černé magie vypráví dosud nezpracovaný příběh legendární zlé královny z klasického snímku společnosti Disney Šípková Růženka z roku 1959, a seznamuje diváky s její zradou, která nakonec způsobila, že se její kdysi čisté srdce proměnilo v kámen. Královna Zloba, hnaná touhou po pomstě a urputnou snahou udržet si trůn, uvrhne na novorozenou dcerku lidského krále, Auroru, krutou kletbu. Jak princezna roste, ocitá se přímo v samém středu narůstajícího konfliktu mezi lesním královstvím, které si zamilovala, a lidským královstvím, ze kterého pochází. Zloba si uvědomuje, že princezna může být klíčem k míru mezi oběma říšemi a je tak nucena k nemilosrdným činům, které oba světy navždy změní.

Recenze ještě dnes

Zloba – Královna černé magieicon_csfd
Maleficent
Fantasy / Dobrodružný / Drama / Rodinný
USA, 2014, 97 min

Režie: Robert Stromberg
Předloha: Jacob Grimm (povídka), Wilhelm Grimm (povídka)
Scénář: Linda Woolverton
Kamera: Dean Semler
Hudba: James Newton Howard
Hrají: Angelina Jolie, Juno Temple, Elle Fanning, Sharlto Copley, India Eisley, Miranda Richardson, Brenton Thwaites, Imelda Staunton, Sam Riley, Peter Capaldi, Lesley Manville, Julian Seager, Marama Corlett, Hermione Corfield, Leo Suter, Hannah New

Sousedi (USA, 2014)

Sousedi_Neigbors_poster_plakat

Mac (Seth Rogen) a Kelly (Rose Byrne) jsou hrdými rodiči malé holčičky a tak nějak smíření s tím, že pro ně už skončily divoké večírky a že jediné špeky, které mají, jsou ty na břiše. Žijí v útulném domečku v tiché ulici a pomalu se připravují na krizi středního věku. Když si sousední dům pronajmou vysokoškoláci v čele s vyrýsovaným hezounem Teddym (Zac Efron), zavětří sice nebezpečí, ale zprvu se rozhodnou pro přátelský přístup, k němuž bude patřit i slib dodržování nočního klidu a závazek nevolat hned poldy, kdyby se to náhodou někdy s pařením trochu zvrtlo. Jenže už druhá pořádná noční jízda všechny ušlechtilé závazky rozmetá a mezi oběma domy se rozzuří otevřená válka, ve které jsou všechny zbraně povolené. Na první pohled by se mohlo zdát, že unavení rodiče nemají proti rozjetým studentům sebemenší šanci, jenže i Mac a Kelly byli „kdysi” pařmeni a z té doby si pamatují na spoustu dost nepěkných triků.

Recenze zde

Sousediicon_csfd
Neighbors
Komedie
USA, 2014, 96 min

Režie: Nicholas Stoller
Scénář: Andrew J. Cohen, Brendan O’Brien
Kamera: Brandon Trost
Hudba: Michael Andrews
Hrají: Zac Efron, Seth Rogen, Rose Byrne, Dave Franco, Jake M. Johnson, Christopher Mintz-Plasse, Lisa Kudrow, Ali Cobrin, Chasty Ballesteros, Craig Roberts, Jesse Heiman, Halston Sage, Danika Galindo, Bobby Moynihan, Carla Gallo, Jason Mantzoukas

Cesta ven (Česko, 2014)

cesta ven poster

Filmy Marian (1996) a Paralelní světy (2001) vzbudil režisér Petr Václav velkou vlnu zájmu doma i v zahraničí. Po 13 letech přichází tentýž režisér s novým celovečerním snímkem Cesta ven – příběhem silné mladé matky, která se odmítá smířit s nepříznivým společenským statusem a snaží se vybojovat lepší život pro sebe a svou dceru Sárinku. Cesta ven z obtížné situace je lemována zklamáním, ale také nadějí. Odvaha a rodičovský cit pomáhají Žanetě překonat překážky v podobě dluhů, mantinelů většinové společnosti i problémů ve vlastní komunitě. Syrový snímek se vyhýbá soudům i patosu a k tématu přistupuje s věcným nadhledem a místy i svérázným humorem.

Cesta venicon_csfd
Drama
Česko, 2014, 103 min

Režie: Petr Václav
Scénář: Petr Václav
Kamera: Štěpán Kučera
Hrají: Klaudia Dudová, David Ištok, Mária Ferencová-Zajacová, Milan Cifra

WTF (Francie, 2014)

WTF_posterA1_cz_web

Více jak deset let vyvádí Remi Gaillard různé ptákoviny a získal si tím mezinárodní věhlas. Je to hvězda – vtipný, pobuřující, francouzský Borat s 1.4. bilionů shlédnutí. Realita je ale jiná. Ve svých 38 letech žije stále ve svém malém bytě z dávek státu a pořád dokola poslouchá stížnosti od své přítelkyně, že už by se z něj měl stát NĚKDO. Jelikož už jeho přátele mají také práce a rodiny, chce i on změnit svůj život. Konečně si vezme svojí těhotnou přítelkyni, přestěhují se do malého domku na předměstí a její táta mu nabídne stabilní práci. Pokušení je sice na každém rohu, ale on se drží, jelikož to slíbil své manželce. Jednou však jeho největší fanda, 16-ti letý chlapec, který k němu stále vzhlíží se pokusí imitovat jeden z jeho žertů a plazí se po silnici přestrojený za hlemýždě. Na jeho nemocničním lůžku mu dá Remi slib…Ale jediný Remi ví lépe než kdokoliv jiný, že aby se z něj stal NĚKDO, musí udělat COKOLIV. A aby udělal cokoliv, bude muset přesvědčit svého bývalého kolegu, aby dali dohromady svojí starou bandu a udeřit ještě více než kdykoliv předtím.

Recenze zde

WTFicon_csfd
N’importe Qui
Komedie
Francie, 2014, 81 min

Režie: Raphaël Frydman
Kamera: Gilles Piquard
Hrají: Rémi Gaillard