Sacro Gra – vítěz Benátek míří naráz do kin, na web i televize

Česká filmová distribuce zažívá dnešním dnem neobvyklou premiéru. Naráz se v jednu chvíli do kin (Film Europe), na online portál (Dafilms.cz) i do televize (Film Europe Channel) dostává jeden významný titul. Premiéru má vítěz posledního ročníku benátského filmového festivalu – SACRO GRA.

Gianfranco Rosi s festivalovou cenou (foto: archiv)

Gianfranco Rosi s festivalovou cenou (foto: archiv)

Poprvé v historii festivalu vyhrál dokument. Podepsán je pod ním italský režisér Gianfranco Rosi.
Dva roky života věnoval tento tvůrce natáčení každodenního života obyvatel Říma, žijících poblíž hlavní dopravní tepny Gande Raccordo Anulare.

dafilms-logoPřekvapivého a historicky prvního dokumentárního vítěze filmových Benátek mohou diváci z České a Slovenské republiky sledovat od pondělí 5. května v online premiéře na DAFilms.cz. Poprvé v historii portálu mají také jedinečnou šanci si sami rozhodnout, zda a jakou částku chtějí za premiérové zhlédnutí SACRO GRA zaplatit. Ocení Zlatého lva plným filmovým vstupným, symbolickou podporou anebo využijí možnosti sledovat vítězný film zdarma? Nechme se překvapit!

Odkaz k přehrání: http://dafilms.cz/film/8895-sacro-gra/

Sacro Gra (foto: Film Europe)

Sacro Gra (foto: Film Europe)

Všem ostatním divákům z celého světa zcela zdarma a na celý jeden týden od 5. do 11. května nabízí DAFilms.cz předchozí režisérovy snímky seřazené do jedinečné online retrospektivy! Setkejte se v bezpečí svých domácích pohovek s mexickým masovým vrahem ve snímku EL SICARIO, ROOM 164 (2010). Odskočte si na severoamerické pouště, kde zcela osamoceně, a také dobrovolně, žije skupina společenských vyděděnců zachycených v BELOW SEA LEVEL (2008). A v neposlední řadě se nezapomeňte projet s netradičním průvodcem po indické řece Ganze. BOATMAN (1993) na vás již čeká!

připravil: MS, totalfilm.cz
zdroj: Andrea Průchová, Dafilms.cz

Sacro GRA

  1. […] chvíli objeví v kinech, na internetu, případně i v televizi. Průkopníkem byl letos dokument Sacro gra. V rámci festivalu Be2Can se na několika platformách zároveň ocitnou filmy Čtyřikrát […]

Comments are closed.