Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

VÍTÁME VÁS NA NAŠEM NOVÉM WEBU. VĚŘÍME, ŽE SE VÁM TU BUDE LÍBIT.

Zlín | Festival zahájil kněz Czendlik, ohňostroj a společenský večer

Ve znamení Dnů polské kinematografie se nese celý letošní ročník zlínského filmového festivalu. Ve Velkém kině proběhlo slavnostní zahájení moderované herečkou Simonou Babčákovou. Katolický kněz Zbigniew Czendlik pronesl zahajovací formulku a moderátorka přivítala na pódiu první filmovou delegaci složenou z režisérky Anny Wieczur-Bluszcz a herců Gabriely Muskala a Marcina Korcze. Promítala se hořká komedie Být jako Kazimierz Deyna (2012).

Slavnostní zahájení ve Velkém kině Zlín

Slavnostní zahájení ve Velkém kině Zlín

Film připomínal hořké české komedie. Příběh chlapce, ze kterého chce mít otec slavného fotbalistu se odehrává značnou měrou v socialistickém Polsku.
Následoval slavnostní ohňostroj a společenský večer v kongresovém centru města Zlín.

Denně je kromě projekcí možné navštívit i akce konané v rámci industry programu. Dnes můžete navštívit seminář o distribuci zahraničních filmů pro děti a mládež v České republice (10:00–12:00), diskuzi s odborníky a učiteli na téma kyberšikany (14:00–16:00) či prezentaci nové řady seriálu Znamení koně za účasti herců a tvůrců (17:00–18:00).

Tip dne:
Film ze sekce Young stars Běž, chlapče, běž (Run Boy Run) začíná dnes v 19:50 Golden Apple cinema č.6 a doprovází ho delegace v čele s vynikajícími mladými herci Andrzejem a Kamilem Tkaczem, dvojčaty hrajícími jednu postavu. Film uvede do českých kin 3. července A- Company Czech.

více na www.zlinfest.cz

připravili: MS, AC, totalfilm.cz
zdroj: 2media, Zlín festival, vlastní zpráva

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast