Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Karlovy Vary | Známe úvodní i zakončovací film a první hvězdu

Známe úvodní i závěrečný film letošního 49. ročníku karlovarského festivalu. Zahajovat letošní karlovarskou přehlídku bude snímek režiséra Mika Cahilla I origins. V hlavní roli se představí americký herec Michael Pitt, který film na festivalu osobně uvede a bude tak jednou z hlavních hvězd slavnostního zahájení. Michael Pitt se do Varů vrací po devíti letech. V roce 2005 zde uvedl film Poslední dny (režie: Gus Van Sant).

I origins (foto: Film Servis Karlovy Vary)

I origins (foto: Film Servis Karlovy Vary)

KVIFF-lgZakončovacím filmem bude jeden ze snímků letošní canneské soutěže. Film Divoké historky (Wild Tales) napsali Pedro a Augustin Almodóvarovi. Film natočil argentinský režisér Damián Szifrón, který již řadu let sbírá ocenění na mezinárodních festivalech a s nímž, jak se vyjádřila kritika, našli bratři Almodóvarové společnou řeč, právě ve stylu humoru a bizarním pohledu na situace, které mohou zamotat zdánlivě nesouvisejícími lidskými osudy a vztahy. Film je směsicí šesti povídek, které spojuje společné téma pomsty.

Divoké historky (foto: Film servis Karlovy Vary)

Divoké historky (foto: Film servis Karlovy Vary)

Letos festival navíc divákům umožní účastnit se slavnostního zakončení, včetně závěrečného snímku prostřednictvím přímého přenosu do vybraných kin po celé ČR. Projekt festival připravil spolu s Aerofilms a Českou televizí.

připravil: AC, totalfilm.cz
zdroj: Film Servis Karlovy Vary, a.s.

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast