Na Film Music Prague přijede Patrick Doyle i Elliot Goldenthal

V září odstartuje už třetí ročník série benefičních galakoncertů a filmových představení Film Music Prague. První ze dvou koncertů v pražském Rudolfinu se uskuteční 24. září. Pocta Goldsmithovi a Goldenthalovi – přinese u příležitosti nedožitých 85. narozenin Jerryho Goldsmithe mnohé hity tohoto oscarového skladatele filmové hudby.

filmmusicprague

V programu koncertu nebudou chybět hudební ukázky z kultovních scifi filmů Star Trek: První kontakt, Vetřelec nebo Gremlins. Stejně tak diváci nepřijdou o ochutnávku z hororového snímku Přichází Satan, za který Jerry Goldsmith dostal zlatou sošku Oscara.

Filharmonici města Prahy zahrají také novější díla. Za zmínku stojí špionážní drama Nejhorší obavy nebo fantasy epos Mumie. A dostane se naopak i na daleko starší díla Jerryho Goldsmithe, konkrétně se návštěvníci koncertu zaposlouchají do motivů a témat z filmů Vítr a lev a také Čínská čtvrť. Hudba Jerryho Goldsmithe tvoří polovinu programu galakoncertu.

Jerry Goldsmith (foto: archiv)

Jerry Goldsmith (foto: archiv)

V druhé části budou uvedeny skladby Elliota Goldenthala, který vůbec poprvé přicestuje do Prahy. Uslyšíte nádhernou hudbu z filmů Interview s upírem, Titus, Cobb a nebude chybět ani scifi klasika Vetřelec 3.

Den po koncertu (25. 9.) Festival FILM MUSIC PRAGUE nabídne v kině Atlas projekce filmů s hudbou skladatele Jerryho Goldsmithe – fantasy LEGENDA (20:00) a scifi GREMLINS (15:00). A dále bude k vidění oceňovaný snímek s hudbou skladatele Elliota Goldenthala – INTERVIEW S UPÍREM (17:30). Filmy budou uvedeny ve vysokém rozlišení.

Interview s upírem

Interview s upírem

Závěrečný koncert (26. 9. ) nabídne hudbu skladatele Patricka Doylea, který je autorem soundtracků k filmům jako Thor, Zrození planety opic, Harry Potter a Ohnivý pohár, Rebelka, Jack Ryan: V utajení, Eragon a mnoha dalších. Skladatel Patrick Doyle se koncertu osobně zúčastní.

Patrick Doyle

Patrick Doyle

Výtěžek obou koncertů bude věnován na výzkum léčby rakoviny v Masarykově onkologickém ústavu v Brně.

Bližší informace na webu festivalu zde

připravil: JG, totalfilm.cz
foto: archiv, FMP