Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Ondřej Trojan založil filmový a hudební festival – startuje v červenci

Na konci července proběhne zbrusu nový filmový a hudební festival. Hostit ho budou jihočeské Slavonice. Nový letní festival, který kombinuje filmový a hudební program založil producent a režisér Ondřej Trojan. Organizuje ho spolu s produkční společností Total HelpArt. Festival bude nesoutěžní, jedinou cenu udělí vybranému filmu přímo diváci.logo-final-2

Filmové projekce jsou situovány přímo do historického centra Slavonic, koncerty se budou konat na Velké scéně a v hudební Stodole příhraniční Maříž a after party se odehrají v kultovním slavonickém Kulturáku.

Ondřej Trojan (foto: Radioservis)

Ondřej Trojan (foto: Radioservis)

„Slavonice jsou pro mě to nej, co může nabídnout léto v Čechách. Starobylé městské centrum, zázemí místních kulturních svatostánků, zvlněné přírodní scenérie, den u rybníka, v lese nebo na kole, večer na zahrádce pohodové restaurace … Mám rád film, hudbu i onu línou prosluněnou pohodičku a právě tato substance na mne nikde jinde nepůsobí tak intenzivně, jako ve Slavonicích“, vysvětluje Ondřej Trojan, „Jsem náturou budovatel, lákají mne nové výzvy, navzdory obrovské konkurenci letních festivalových akcí. Věřím, že náš festival bude hravý, přívětivý i divoký, jako okolní příroda, neohraničený festivalovým plotem, svobodný, pestrý, romantický a zábavný. Diváci, kteří mají rádi můj film Občanský průkaz, mohou naživo zažít podobně společně sdílený intenzivní zážitek. To slibuju.“

Ve filmové části, která je rozdělena do čtyř sekcí, uvidí diváci 31 filmů. Například historickou novinku Frank, dokumentární fikci Nick Cave: 20 tisíc let na zemi, polsko-dánské drama Ida, celovečerní dokument se záznamem koncertu legendární kapely Led Zeppelin The Song Remains the Same, rakouskou krimikomedii Drtič kostí a další.

Sekce Róna nabídne oscarový film Umělec nebo komediální Zvuk hluku a další vychytávky pro filmové fanoušky podle výběru výtvarníka Jaroslava Róny. V České sekci se objeví novinka Miroslava Krobota s herci z Dejvického divadla Díra u Hanušovic nebo herecký koncert držitelů Českých lvů Jiřího Schmitzera a Petry Špalkové Jako nikdy.

Sekce originální produkce televize HBO připravila maraton projekcí kultovní série Temný případ/True Detective/ či horkou novinku o začátku epidemie AIDS v 80. letech  Normal Heart s Julií Roberts.

Temný případ (foto: HBO)

Temný případ (foto: HBO)

Letní kino na náměstí uvede v doprovodném programu kromě českých komedií Pějme píseň do hola a Pojedeme k moři i velkofilmy Špinavý trik a Osamělý jezdec.

V hudební část festivalu se vystřídá 21 kapel a 6 DJ´s –  na zahajovací párty odstartují festival Matěj Ruppert a Roman Holý s G Point Hunters, po 21 letech, kdy přijel s kytarou na legendární svatbu tří členů divadla Sklep, se do Slavonic vrací David Koller se svým sólovým projektem David Koller & Band, dál vystoupí Vypsaná Fixa, Prago Union, Circus Ponorka, Jasná páka, Pleas the Trees, Sunflower Caravan, Vladimír Merta, Lenka Nová, Zevláky s Vojtou Kotkem, Garage & Tony Ducháček, Vojta Lavička a Gipsy Spirit, Marimba Live Drums, Beata Havlenková, Čokovoko, September 2´nd  a další.

Další informace na www.slavonicefest.cz

připravil: MS, totalfilm.cz
zdroj: B. Trojanová, THA

plakat_slavonice

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast