Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Festival začíná – co musíte vědět, než vyrazíte

Slavnostní zahájení sice proběhne až za pár hodin, ale 49. ročník karlovarského festivalu je přesto v plném proudu. Pokud se do Varů chystáte a nemáte festivalový kolorit v malíku, bude se vám hodit pár praktických informací.

Centrum festivalu

Centrem festivalu je hotel Thermal, kde se nacházejí akreditační střediska, pokladny, několik kinosálů, wi-fi pointy, festivalový obchod se suvenýry a další důležité věci. V provozu je zde i dětský koutek, kam můžete děti na omezenou dobu umístit. Funguje zde i úschovna zavazadel, případně si můžete půjčit i kolo.

Hotel Thermal (foto: Totalfilm.cz)

Hotel Thermal (foto: Totalfilm.cz)

Vstupenky

Vstupenky si můžete zajistit klasicky u pokladen za jednotlivou cenu 65,- Kč nebo si pořídit festivalový pass. Ten vám umožní vyzvednout si 3 vybrané vstupenky za den. Jednodenní stojí 200 Kč, 3 denní 500, 5 denní 700 a na celý festival ho pořídíte za 1000,- Kč. Čím déle tedy na festivalu pobudete, tím víc se vám vyplatí. Další výhodu Festival Passu je možnost dostat se do sálu na volná místa, která diváci se vstupenkou neobsadili. Pět minut před začátkem se do kina při troše štěstí můžete ještě dostat, pokud jste vstupenky na pokladně už nezískali.
Nemusíte se ale bát, že by lístky v průběhu festivalu nebyly k mání. Rezervovat a nakupovat lístky lze totiž pouze den před promítáním a v průběhu dne promítání.

Dostat se na Festival Pass můžete i na tiskové konference, pokud nejsou zcela obsazeny novináři a máte třeba slevu i do bazénu hotelu Thermal.
Rezervovat si můžete jednotlivé filmy pomocí sms nebo aplikace, která je ke stažení pro android či ios.

Čekání na lístky (foto Film Servis Karlovy Vary)

Čekání na lístky (foto Film Servis Karlovy Vary)

Ubytování

Pokud jste si dopředu nezajistili ubytování a nebudete ve Varech pouze na otočku, budete mít se sháněním ubytování zřejmě problém. Ale nic není zcela ztraceno. Informace vám poskytnou ubytovací agentury, kontakty na ně i stanové městečko najdete na stránkách festivalu zde.

Kina

Promítá se v celkem 14 kinosálech. Jejich seznam najdete na stránkách festivalu zde.

Mapa festivalu (zdroj: KVIFF)

Mapa festivalu (zdroj: KVIFF)

Celebrity

Filmové osobnosti nejčastěji potkáte na červeném koberci před hotelem Thermal, u fotostěny před hotelem Pupp či sálem určeném pro tiskové konference v zadní části hotelu Thermal. Potkat můžete známé osobnosti běžně i ve veřejných prostorech hotelu Thermal nebo na kolonádě.

připravil: MS, totalfilm.cz

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast