Future Shorts – Do Brna zítra doputují krátké filmy

Celosvětový putovní festival krátkých filmů Future Shorts se do Brna vrací každé tři měsíce již druhým rokem. Tentokrát to bude poprvé, co se promítání uskuteční pod širým nebem, a to 23. července od 21:30 hodin na nádvoří historického Domu pánů z Kunštátu, ve kterém sídlí artová kavárna Trojka.

poster summer 14 future_shorts

Diváky čeká třeba britský dokument o tom, jak staří lidé našli svoji novou vášeň. Podívají se také za tibetskými nomády nebo uvidí dvě surrealistická hudební videa z Británie. Přesunou se přes oceán do Kanady, kde jim dvojice ukáže, jak s ní život pohrává. Zažijí krizi jedné španělské rodiny a prostřednictvím média filmu se seznámí s fenoménem zvaným „MeTube“. Nakonec budou sledovat zoufalou ženu při jejích zoufalých činech v krátkém filmu, který byl letos nominován na Oscara.

Festival Future Shorts není jedinečný jen způsobem dramaturgie a distribuce, ale i celkovou filozofií. Není totiž jenom o filmech, ale také o lidech po celém světě, mezi kterými vytváří virtuální síť a spojuje je bez ohledu na to, kde se zrovna nachází. Také v Brně je festival především společenskou a kulturní událostí, která láká čím dál více diváků.

Facebook akce zde Rezervace vstupenek zde

Připravila: TK, totalfilm.cz
zdroj: Lucie Šmídová, Future Shorts Festival