Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Filmové premiéry od 7. srpna

Přehled premiér otevírá další milá komedie Woodyho Allena Kouzlo měsíčního svitu, v níž exceluje Colin Firth. Scarlett Johansson zvyšuje kapacitu mozku až na 100% ve sci-fi Lucy, živly likvidují americký venkov v katastrofickém filmu V oku tornáda. Animák Útěk z planety Země představuje zábavné modré ufony a Bezva den nabízí hledání sebe sama v rozpadajícím se vztahu.

Kouzlo měsíčního svitu (USA, 2014)

kouzlo_mesicniho_svitu_plakat

Děj této romantické komedie se odehrává v jižní Francii v roce 1920. Nádherné vily na pobřeží Côte d’Azur, jazz kluby a módní místa pro bohaté jsou kulisou tohoto filmu. Stanley (Colin Firth) – alias Wei Ling Soo – je britský kouzelník a mistr iluzionista, který je povolán do Francie na žádost aristokratické rodiny, aby odhalil možný podvod. Sophie (Emma Stone), jako možné falešné spirituální medium, je objektem jeho zkoumání. Je pravděpodobné, že tato tajemná a krásná žena využívá přízeň bohaté rodiny. Nicméně komplikace nastanou, když se náš „detektiv“ do ní bezhlavě zamiluje.

Recenze v pátek

Kouzlo měsíčního svituicon_csfd
Magic in the Moonlight
Romantický / Komedie / Drama
USA, 2014, 109 min

Režie: Woody Allen
Scénář: Woody Allen
Kamera: Darius Khondji
Hrají: Emma Stone, Colin Firth, Marcia Gay Harden, Jacki Weaver, Hamish Linklater, Eileen Atkins, Erica Leerhsen, Simon McBurney, Jeremy Shamos

 

Lucy (Francie, 2014)

Lucy_poster

Lucy je typická „blbá“ blondýna, co se vždycky zamiluje do toho největšího ksindla v okolí. Ten poslední ji právě zapletl do obchodu s drogami, který řídí všehoschopný pan Jang (Choi Min Sik z kultovního Oldboye). Než se stačí pořádně rozkoukat, má v břiše zašitý balíček obsahující extrémně silnou syntetickou drogu, který má propašovat do Evropy, pokud chce přežít. Nešťastná náhoda nebo spíš brutalita strážců, kteří ji mají hlídat před odletem, zapříčiní, že se zásilka roztrhne a její obsah se začne vstřebávat do Lucyiina těla. Že se jedná o opravdu výjimečný „matroš“, zjistí záhy, když bleskurychle zlikviduje všechny hlídače a uteče na svobodu. Ve všech směrech je najednou mnohem silnější, mnohem víc vnímá, rychleji uvažuje, dokonce si osvojuje nadlidské dovednosti. Může za to právě ta neznámá substance, která výrazně zvýšila procento využití její mozkové kapacity. Toto číslo navíc stále roste a Lucy si uvědomuje, že z daru by se mohla stát smrtelná hrozba. Vyhledá proto profesora Normana (Morgan Freeman), největšího odborníka na lidský mozek, aby jí zkusil pomoci. V patách má však Janga a jeho zabijáky, kteří nechtějí o svou kurýrku za žádnou cenu přijít.

Recenze zde

Lucyicon_csfd
Akční / Sci-Fi
Francie, 2014, 90 min

Režie: Luc Besson
Scénář: Luc Besson
Kamera: Thierry Arbogast
Hudba: Eric Serra
Hrají: Scarlett Johansson, Morgan Freeman, Min-sik Choi, Amr Waked, Analeigh Tipton, Johan Philip Asbæk, Mason Lee, Claire Tran
 

V oku tornáda (USA, 2014)

CZ Main Sheet STORM_V oku tornada

Během jediného dne je město Silverton zpustošeno nebývalým náporem tornád. Celé město je vydáno na milost a nemilost nevypočitatelným smrtonosným větrným smrštím a podle předpovědí má to nejhorší ještě přijít. Většina lidí hledá bezpečný úkryt, zatímco jiní utíkají k větrnému víru a sledují, jak blízko k tornádu se dostane lovec tornád, aby pořídil snímek, který se podaří jen jednou za život. Příběh je natočen očima a objektivy profesionálních lovců tornád, amatérů hledajících vzrušení a odvážných obyvatel města. Film V oku tornáda vás vrhne přímo do oka větrné smršti a prožijete ty nejextrémnější podmínky, jaké nám matka Příroda dokáže připravit.

Recenze zde

V oku tornádaicon_csfd
Into the Storm
Akční / Thriller / Katastrofický
USA, 2014, 90 min

Režie: Steven Quale
Scénář: John Swetnam
Kamera: Brian Pearson
Hudba: Brian Tyler
Hrají: Richard Armitage, Sarah Wayne Callies, Jeremy Sumpter, Matt Walsh, Nathan Kress, Arlen Escarpeta, Ron Causey

Útěk z planety Země (USA, Kanada, 2013)

utekzplanetyzemeposter

Slyšeli jste už o planetě Baab? A věděli jste, že tam žijí zábavní modří ufoni, kteří mají dokonce svého národního hrdinu? Je to astronaut Scorch Supernova, expert na nebezpečné záchranné mise, u kterých mu nenápadně pomáhá jeho super inteligentní bratr Gary. Když na vesmírné stanici zachytí volání SOS z obávané planety Země, Scorch neváhá ani minutu a vydá se vstříc neznámému světu do hlubin vesmíru. Gary se ho snaží varovat, ale marně. Scorch se chytí do pasti a skončí v rukou lidí, kteří s ním nemají dobré úmysly. Garymu nezbývá nic jiného, než vymyslet dokonalý plán útěku z planety Země, aby zachránil Scorche a všechny své mimozemské přátele.

Útěk z planety Zeměicon_csfd
Escape from Planet Earth
Animovaný / Dobrodružný / Komedie / Rodinný / Sci-Fi
USA / Kanada, 2013, 89 min

Režie: Callan Brunker
Scénář: Callan Brunker, Bob Barlen
Kamera: Matthew A. Ward
Hudba: Aaron Zigman
Hrají: Jessica Alba, Sarah Jessica Parker, Brendan Fraser, Jonathan Morgan Heit, Kaitlin Olson, Rob Corddry, Craig Robinson, Ashley Eckstein, Jane Lynch, Gregg Binkley, Ricky Gervais, Sofía Vergara, William Shatner, Steve Zahn, Scott Beehner

 

Bezvadný den (Itálie, 2008)

Bezvadný den

Hlavními aktéry příběhu jsou manželé Emma a Antonio. Po roce odloučení se do jejich rodiny vrací brutalita, která vždy tvořila jejich manželství. Tentokrát však i s drsnými následky. Kromě nich sledujeme ještě jeden manželský pár a rodinu Antoniova šéfa Elia Fioravantiho. Ten se ze všech sil snaží zachránit svou politickou kariéru, ale zároveň tím nevědomky ničí i svůj osobní život a své ženě Maje nedává jinou možnost, než aby ho opustila. Svému synovi se navíc vzdálil už dávno. Jednoho perfektního dne ale Emma, Antonio, Elio a Maja vyloží na stůl všechny karty, aby se pokusili znovu získat kontrolu nad sebou a nad svými životy, plnými falešných her a přetvářek. A to i přesto, že by tím mohli zradit ty, které nejvíce milují.

Bezvadný denicon_csfd
Un Giorno perfetto
Drama
Itálie, 2008, 105 min

Režie: Ferzan Ozpetek
Předloha: Melania Gaia Mazzucco (kniha)
Scénář: Ferzan Ozpetek, Sandro Petraglia
Kamera: Fabio Zamarion
Hudba: Andrea Guerra
Hrají: Isabella Ferrari, Valerio Mastandrea, Valerio Binasco, Federico Costantini, Monica Guerritore, Angela Finocchiaro, Stefania Sandrelli, Nicole Grimaudo

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast