Nová Kniha džunglí má hvězdné obsazení, režíruje ji Andy “Glum” Serkis

Chystá se nová hraná Kniha Džunglí. Warner Bros. ji natočí jako Jungle Book: Origins. Zároveň bude režijním debutem Andyho Serkise, který jako Glum dokázal, že technologie “mocap” není jen výstřelkem posledních let, ale počítačovým povýšením skutečného herectví. Jak říká sám Serkis, motion capture herectví nezabil, dává mu nové možnosti.

Rohan Chand (foto: archiv)

Rohan Chand (foto: archiv)

Vedle mladého Rohana Chanda v roli Mauglího se ve filmu objeví i Peter Mullan, Tom Hollander, Naomi Harris či Benedict Cumberbatch. Nechybí ani Andy Serkis či Christian Bale. Většina velkých hereckých nenamluví jen zvířecí hrdiny adaptace knihy Rudyarda Kiplinga, ale bude je i hrát. Zvířecí pohyby a výkony budou zachyceny už zmíněnou technologií motion capture. Následně bude na skutečné herce narenderována výtvarná zvířecí stránka. Naposledy jsme to mohli vidět v Úsvitu planety opic nebo Ninja želvách.
Rohana Chanda, který ztvární Mauglího si možná budete pamatovat jako adoptivního syna Adama Sandlera v komedii Jack a Jill (leukoplastí si na tělo připevňoval různé předměty a domácí mazlíčky). Objeví se teď také v komedii Láska na kari, která bude mít zanedlouho premiéru v našich kinech.

Benedict Cumberbatch – tygr Šer Chán
Cate Blanchett – had Ká
Christian Bale – pardál Baghíra
Andy Serkis – medvěd Balů
Peter Mullan – vlk Akéla
Tom Hollander – šakal Tabaki
Naomi Harris – vlčice Niša

Premiéra je v tuto chvíli naplánována na podzim 2016.