Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

VÍTEJTE NA NAŠEM NOVÉM WEBU. DOUFÁME, ŽE SE VÁM TU BUDE LÍBIT.

Ve čtvrtek startuje na Křivoklátě druhý ročník Noir film festivalu

Z Kokořína na Křivoklát se letos přesunul druhý ročník Noir film festivalu. Svým divákům nabídne noirové filmy i série partnerské stanice HBO. Letos se ponese ve znamení Billyho Wildera. Nebudou chybět jeho klasické filmy v čele se Sunset Blvd. (1950). Promítat se budou i další filmy z tvorby hollywoodského klasika žánru. Pro milovníky specifického žánru je připraveno 40 projekcí.

banner

České zástupce noir filmu bude zastupovat detektivka Ve stínu (režie: D. Ondříček). V rámci jedné z půlnočních projekcí budou uvedeny i dva amatérské noirové snímky Jana Haluzy a Milana Cyroně a Tomáše Uhera.

V rámci doprovodného programu se ve spilce starého hradního pivovaru uskuteční unikátní výstava fotosek, plakátů, propagačních karet, novinových výstřižků a korespondence Huga Haase z doby jeho americké emigrace. Výstavu připravil dramaturg festivalu Milan Hein.

NFF 2014

Před premiérou druhého dílu Sin City (Ženská, pro kterou bych vraždil – 4. září 2014 v kinech) si můžete na Křivoklátě zopakovat mimo jiné i Sin City: Město hříchu (2005).
Pokud jste neviděli vysoce ceněný nový projekt HBO Temný případ, můžete to na festivalu napravit. Nebude chybět ani česká noirová klasika zastupovaná například filmem Krakatit (1948) nebo detektivkou Po stopách krve (1969).

Podrobný program najdete na: http://www.noirfilmfestival.cz (Odkaz otevře další okno)

připravil: AC, totalfilm.cz
zdroj: Noir film festival

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast