Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

V Rudolfinu zazní večer Goldenthal a Goldsmith – začíná Film Music Prague

První z koncertů festivalu Film Music Prague nabídne dnes v pražském Rudolfinu „Poctu Goldsmithovi & Goldenthalovi“. U příležitosti nedožitých 85. narozenin Jerryho Goldsmithe zazní mnohé hity tohoto oscarového skladatele filmové hudby.
V programu koncertu nebudou chybět hudební ukázky z kultovních scifi filmů Vetřelec nebo Gremlins. Stejně tak diváci nepřijdou o ochutnávku z hororového snímku Přichází Satan, za který Jerry Goldsmith dostal zlatou sošku Oscara.

fmp poster

Filharmonici města Prahy zahrají také novější díla. Za zmínku stojí špionážní drama Nejhorší obavy nebo fantasy epos Mumie. A dostane se naopak i na daleko starší díla Jerryho Goldsmithe, konkrétně se návštěvníci koncertu zaposlouchají do motivů a témat z filmů Vítr a lev a také Čínská čtvrť. Hudba Jerryho Goldsmithe tvoří polovinu programu galakoncertu.
V druhé části uvedeme skladby Elliota Goldenthala, který vůbec poprvé přicestuje do Prahy. Uslyšíte nádhernou hudbu z filmů Interview s upírem, Titus, Cobb a nebude chybět ani scifi klasika Vetřelec 3.
Výtěžek bude věnován na výzkum léčby rakoviny v Masarykově onkologickém ústavu v Brně.

Zítra je v kině Atlas připraveno několik souvisejících projekcí. V pátek letošní ročník uzavře galakoncert s osobní účastí Patricka Doyla.

koupit

 

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast