Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

První český filmový distributor vstupuje na iTunes

Firmu AQS znají čeští diváci spíše jako Bioscop (kinodistributora) a MagicBox (videodistributora). Jako první a zatím jediný český filmový distributor získal od Apple Inc. licenci k přímému poskytování filmů na iTunes. Dosud se české filmy dostávali na iTunes pouze prostřednictvím zahraničních agregátorů.
V současnosti z titulů, které má Magic Box v distribuci, nabízí v kvalitě HD / SD a to k zapůjčení nebo k trvalému zakoupení filmy Příběh kmotra, Dědictví aneb Kurva se neříká a 3 dny na zabití.  V nadcházejících dnech pak budou k dispozici i další filmy jako například Fair Play, 10 pravidel jak sbalit holku, Colette, Martin a Venuše, Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel, Rivalové, Tobruk a Pohled na lásku. V příštím roce pak budou rychle přibývat další novinky, ale i katalogové filmy.

Jan Rubeš, ředitel videodistribuce ke spolupráci s iTunes říká: „Získat licenci od Apple byla dlouhá a trnitá cesta. Jsme však pyšní, že jsme získali důvěru a prokázali vysokou a profesionální úroveň našeho distribučního týmu. Prostřednictvím iTunes můžeme nyní filmy šířit ne jen v Česku a na Slovensku, ale pokud nám producent může poskytnout příslušná práva i na další teritoria po celém světě. Současně bychom i ceny, za které si uživatelé filmy půjčují nebo nakupují, rádi co nejvíce přizpůsobili našemu trhu.“

Příběh kmotra na iTunes

Příběh kmotra na iTunes

připravil: JG, totalfilm,cz
zdroj: AQS, Jana Šafářová

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast