Recenze | Šéfové na zabití 2 se vrací s náloží nových gagů i zhýralou zubařkou

Výměna režiséra a jeden chybějící šéf. To je v kostce jediná změna, která se oproti původní sestavě udála. Zato přibyl skvělý Chris Pine (Rex) jako zhýralý synek boháče v podání Christopha Waltze. Ve dvojce se vrací staří známí Nick (Jason Bateman), Dale (Charlie Day) a Kurt (Jason Sudeikis).

Šéfové na zabití 2 (foto: WB)

Šéfové na zabití 2 (foto: WB)

Nechybí ani sexuální zvrhlice a zubařka Julie (Jennifer Anniston) a v base zavřený ranař a šílený šéf v podání Kevina Spaceyho. Svou roli pochybného nájemného vraha si tu zopakoval i Jamie Foxx. V pokračování se navíc přidal i Chris Pine (Rex) a Christoph Waltz jako jeho otec Bert Hanson.

Šéfové na zabití 2 (foto: WB)

Šéfové na zabití 2 (foto: WB)

V pokračování Šéfů na zabití už nejde primárně o šéfy. Chlapci mají svou firmu, která vyrábí sprchové hlavice. Své „Kámoše do sprchy“ nabídli prostřednictvím televize investorovi a jeden velký se kupodivu našel. Je jím právě firma Berta Hansona (Christoph Waltz), která si u naší partičky objedná 100 tisíc „Kámošů“. Když ale Nick, Dale a Kurt zakázku vyrobí (pro rozjezd si půjčí v bance), zjistí, že je Hanson od začátku chtěl podvést. Zakázku už nechce, ale třese se na to, až jim podnik banka zabaví a jejich firma bude se vším všudy na prodej za babku…
Tohle si ale parta looserů rozhodně nenechá líbit. Rozhodnou se, že unesou Hansonova dospělého syna a svou firmu ze získaného výkupného zachrání. Trochu se jim to ale vymkne z rukou…

Říká se, že dvakrát se do jedné řeky vstupovat nemá. Ve filmovém byznysu se tím ale skoro nikdo neřídí. Výjimky ale potvrzují pravidlo a Šéfové na zabití jí naštěstí jsou! Scénář není špatný a tam kde to trochu hapruje vypomáhají režisérovi tři výjimečně komediálně nadaní herci. Sean Anders dokázal udržet laťku prvního dílu, kterou v roce 2011 nastavil Seth Gordon.
V pokračování Šéfů je rozhodně několik nezapomenutelných gagů a jako celek film drží pohromadě. Nikde tu nešustí papír a z dialogů nekřičí nutnost vycucat si pokračování z prstu pro komerční úspěch prvního dílu (i když si nedělám iluze o tom, z jiného důvodu prostě pokračování nevznikají).

Šéfové na zabití 2 (foto: WB)

Šéfové na zabití 2 (foto: WB)

Zvláštní změnou prošla postava Kurta (Jason Suideikis). Ve dvojce se zdá mnohem pitomější než v původním filmu. Uřvaný Dále (Charlie Day) byl tehdy i nyní největším volem (v tom nejlepším slova smyslu) z celé hlavní trojky. Kurt se mu zde ale nebezpečně přibližuje a velká trojka tím trochu ztrácí konzistenci. Nick je i zde spíš za chytrého, který se vždy nechá spíš strhnout k pitomosti. Skvělým oživením je hezoun Chris Pine, který si evidentně svou roli hodně užil a doslova zastínil oscarového Christopha Waltze (Nespoutaný Django, Hanební pancharti). Všechny scény s Jennifer Anniston (je jich žalostně poskrovnu) se opět povedly a jak říká herečka v následujícím videu „Je to docela legrace, být takhle sprostá!“ Evidentně.

Pokračování Šéfů na zabití “bez šéfů” se zkrátka podařilo a rozhodně patří letos k nejlépe napsaným komediím v distribuci.

  • Herci - 75%
    75
  • Režie - 70%
    70
  • Scénář - 70%
    70

Šéfové na zabití - verdikt

Dvojka se jednoduše povedla a jako víkendová komediální jednohubka rozhodně splní svůj účel. Kvalitativní sešup se nekoná a to je vlastně pro fanoušky prvního dílu úplně nejdůležitější.

70 %
Vaše hodnocení filmu: 2.5 (2 hlasů)
Sending
Martin Staněk, totalfilm.czicon_csfd
foto/video: Warner Bros. CZ

Šéfové na zabití 2
Horrible Bosses 2
Komedie
USA, 2014, 108 min
Premiéra: 27. 11. 2014 (Warner Bros.CZ)

Režie: Sean Anders
Scénář: John Francis Daley, Jonathan M. Goldstein, Sean Anders
Kamera: Julio Macat
Hudba: Christopher Lennertz
Hrají: Jason Bateman, Charlie Day, Jason Sudeikis, Jennifer Aniston, Christoph Waltz, Chris Pine, Kevin Spacey, Jonathan Banks, Andy Buckley, Jamie Foxx, Brianne Howey, Kelly Stables

Sefovenazabiti_plakat

  1. […] Recenze | Šéfové na zabití 2 se vrací s náloží nových gagů i zhýralou zubařkou […]

    Reagovat na tento komentář

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Rating