Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Filmy v roce 2015 – nejočekávanější jsou Star Wars, Avengers a nová bondovka

V našem filmovém výhledu do roku 2015 jsme se řídili českým distribučním plánem. Najdete tu tedy i filmy vyrobené v roce 2014. Drtivá většina novinek, ale bude mít celosvětovou premiéru až v průběhu roku. O chystaných českých novinkách jsme psali včera. Nyní vám předkládáme tipy z americké a britské produkce.

Největší naděje vkládají fanoušci (i podle hlasování serveru Fandango) do sedmého pokračování Hvězdných válek. Star Wars: Síla se probouzí bude mít v českých kinech premiéru 17. prosince. S největší pravděpodobností stejně jako poslední Hobit vylepší nelichotivou celosvětovou bilanci tržeb. Loňský rok totiž v tomto ohledu patřil mezi nejslabší v historii.

Značka Marvel je v poslední dekádě jistotou dobrých tržeb i vysoké návštěvnosti. Perfektně promyšlené univerzum, vzájemně provázané putování postav rozličnými filmy i bohatý merchandising. Recept na úspěch, podpořený zhusta internetem je na světě a skvěle funguje. Dokladem bude zcela jistě i Avengers: Age of Ultron. Parta superhrdinů spojí 30. dubna opět své síly, aby se postavila obávanému Ultronovi. Tonymu Starkovi se totiž jeho pokus tentokrát opravdu zvrtnul v něco děsivého. Ze stejné stáje pochází i Ant-Man s Paulem Ruddem a Evangeline Lilly. Startuje o prázdninách, 16. července.

Svou pouť kinosály ukončí po čtyřech letech série Hladových her. Hunger Games: Síla vzdoru – část 2. se objeví  19. listopadu. Katniss se vydává do samého centra Kapitolu, aby vyhledala prezidenta Snowa a pomstila se mu za vše, co jí a jejím přátelům kdy udělal. Ale netuší, že zrada číhá ve vlastních řadách. Hlavní představitelka Jennifer Lawrence byla v loňském roce pro filmová studia zlatým prasátkem. Filmy s touto herečkou vynesly v roce 2014 1,4 miliardy dolarů. Především Hunger Games: Síla vzdoru (333 milionů dolarů) a X-Men: Budoucí minulost, který do pokladen přinesl tržby 233 milionů dolarů.

Hunger Games: Síla vzdoru I. (foto: Forum Film)

Hunger Games: Síla vzdoru I. (foto: Forum Film)

Ve výčtu největších nadějí nemůže chybět nejnovější bondovka. Obzvlášť když bude mít Spectre na svědomí opět Sam Mendes. Jeho Skyfall patří mezi nejlepší filmy s Jamesem Bondem vůbec. V kinech 6. listopadu.

Spectre a jeho hlavní hvězdy (foto: archiv)

Spectre a jeho hlavní hvězdy (foto: archiv)

Milovníci romantiky si letos přijdou na své. I když s romantikou se zfilmovaný knižní hit Padesát odstínů šedi příliš nepotkává. Porno pro mamky, jak se předloze poněkud škodolibě přezdívá má totiž poněkud drsného hrdinu. V hlavních rolích Jamie Dornan a Dakota Johnson. Film natočila manželka Aarona Taylora-Johnsona Sam Taylor-Johnson. V kinech 12. února, tedy těsně před Valentýnem.

2. dubna přijíždí Rychle a zběsile 7. V každém roce uvedení získává diváky dobře fungující značkou, efekty i kamerou, ačkoliv děj je pokaždé velmi prostinký. Sedmý díl navíc svou cenu získal paradoxně smrtí Paula Walkera, který stihl natočit zásadní scény. V těch nehotových ho zastupuje jeho mladší bratr spolu s digitálními triky.

Na Vánoce se na celosvětovou kinopouť vydá už páté Mission: Impossible. Palubu stále neopouští Tom Cruise, který se tu potká s Jeremym Rennerem či Alecem Baldwinem.

Fanoušci dychtivě čekají i na předělávku slavného Šíleného Maxe. Šílený Max: Zběsilá cesta startuje 14. května a v titulní roli Mela Gibsona vystřídá Tom Hardy.

Vrací se i Arnold Schwarzenegger. Ve filmu Terminátor: Genisys se píše rok 2029 a John Connor, hlavní vůdce hnutí odporu pokračuje dál ve válce proti strojům.

Do kin se po ročním odkladu vydává i novinka tvůrců Matrixu a Atlasu mraků. Jupiter vychází má v hlavních rolích Channinga Tatuma a Milu Kunis. Sci-fi fantasy o kandidátce na královnu vesmíru a jejím geneticky upraveném ochránci z pera Andyho a Lany Wachovských budí oprávněná očekávání.

Skvělá hodnocení a nadšené filmové kritiky má akční komedie se skvělým castingem – Mortdecai: Grandiózní případ. V českých kinech se bude promítat už 29. ledna. Nonšalantní milovník umění, svůdce žen, občasný násilník a od přírody bonviván není až tak statečný, aby se dobrovolně pouštěl do nějakých pitomých dobrodružství. Přesto do nich docela často narazí a v tom filmovém neztvárňuje Mortdecaie nikdo menší než slovutný Johnny Depp.

Tipy Totalfilm.cz z distribučního plánu 2015

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast