Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Město 44 – podívejte se na trailer polského velkofilmu s hollywoodskými efekty

Film Město 44 je zasazen do válkou zničeného města v době varšavského povstání a vypráví příběh o lidech. Ne o vojenských oddílech nebo barikádách. Podívejte se na velkolepý trailer polského filmu jehož scénografie, kostýmy a vizuální efekty nemají v Polsku obdoby. Do našich kin vejde snímek na konci března. Digitální triky realizovalo české studio UPP.

Speciální efekty byly pro film Jana Komasy (Místnost sebevrahů) vytvořeny Richardem Bainem, expertem z Hollywoodu, který spolupracoval s takovými filmovými vizionáři, jakými jsou: Christopher Nolan, Peter Jackson a Terry Gilliam a vytvořil vizuální efekty pro mezinárodní filmové hity, mimo jiné: Casino Royale, Počátek, King Kong a Bídníci. Ve filmu pracovalo více jak 3000 komparsistů. 10 různých filmových týmů zodpovídalo za stavbu dekorací, pro které použily 5000 tun trosek, aby znovu vytvořili město zničené válkou. Herecké obsazení bylo vybráno ze 7 000 uchazečů na konkurzech pořádaných po celém Polsku.

Město 44 (foto: CinemArt)

Město 44 (foto: CinemArt)

Varšavské povstání bylo největší ozbrojené povstání ze všech evropských odbojových hnutí během druhé světové války. Začalo 1. srpna 1944 a provedla ho Zemská armáda (Armia Krajowa – AK), aby osvobodila Varšavu z područí nacistického Německa. Povstání mělo proběhnout ve stejnou dobu jako příchod Rudé armády z východu. Ale Sověti se zastavili a zůstali na pravém břehu řeky Visly a umožnili tak nacistům, aby se přeskupili a zničili město i polské hnutí odporu. Polští vojáci bojovali 63 dnů téměř bez pomoci zvenčí. Dodnes výročí Varšavského povstání (které propuklo 1. srpna v 17h) představuje jeden z nejvíce emocionálních momentů pro všechny Varšavany.

připravil: AC, totalfilm.cz
zdroj: materiály společnosti CinemArt © 2014, 2015

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast