Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

TRANSFORMERS JEDNA - DABOVANÝ TRAILER NA NAŠEM KANÁLE DNES V 16:30.

Kultovní Vetřelec se vrací do kin v režisérském sestřihu

Od zítřka se v českých kinech objeví režisérská verze Vetřelce. Film Ridleyho Scotta z roku 1979 dostal svůj director´s cut v roce 2003. Fanoušci legendární sci-fi tuto verzi samozřejmě znají z DVD a BD, ale na plátně ji zatím neměli možnost vidět. A rozhodně je o co stát! Přeci jen, zhlédnout jeden z nejlepších filmů historie opět v kině, to Blu-ray a DVD těžko nahradí.

Vetřelec (1979)

Vetřelec (1979)

Režisérská verze je zhruba o 4 minuty delší. Nejzajímavější je vynechaná scéna, kde Ripleyová při útěku na záchranný modul najde Dallase a další v kokonech. Do kin se momentálně dostává exkluzivně pouze v Česku díky APK Cinema Services. Technické parametry: 2K a 5.1 DD s českými titulky.

V českých kinech se Vetřelec bude promítat od 19. února do 19. března. Kde nejblíž vašemu bydlišti se Vetřelec promítá, zjistíte na následující mapě.

Mimochodem, víte, že představitelka Ripleyové (Sigourney Weaver) tvrdí, že co se týče akčních filmů, její postava otevřela dveře dalším ženám a bez ní by možná nikdy nebyla Sarah Connorová (Linda Hamilton) vzdorující Terminátorům, Lara Croft (Angelina Jolie) z fantasy snímků o dobrodružné archeoložce nebo Trinity (Carrie Anne Moss) z temného světa Matrixu?

Další perličky z Vetřelce:

♦ Pro postavu Ellen Ripleyové (Sigourney Weaver) byly původně vybrány dvě herečky, Jane Fondová a Faye Dunawayová. Obě roli odmítly.

♦ Při honičkách v chodbách herci nevěděli, odkud na ně vetřelec vyskočí. Strach a úlek je tak v některých scénách zcela autentický.

♦ Křik rodícího se vetřelce skrze Kaneovo břicho je smíchán ze zvuků dětského pláče, prasečího kvikotu a syčení zmije.

RECENZE BD VETRELEC

♦ Během prvního natáčecího dne, kde byla na scéně Ripleyová (Sigourney Weaver) a kočka Jones, objevila se na kůži herečky ošklivá vyrážka. Štáb měl za to, že by mohla mít alergii na kočky a přemýšlel o přeobsazení hlavní role. Ukázalo se ale, že hereččino tělo reagovalo na sprej, který nanášeli na její kůži, aby vypadala jako zpocená.

♦ Ridley Scott chtěl původně mnohem drsnější a pesimističtější konec. Vetřelec měl ukousnout Ripleyové (Sigourney Weaver) hlavu, posadit se do jejího křesla a jejím hlasem zanechat Zemi vzkaz. Studio s tím nesouhlasilo.

připravil: MS, totalfilm.cz

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast