Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Bontonfilm mění logo, web i znělku

Zlatý plešoun, který roky doprovází ve znělce distribuční tituly Bontonfilmu v českých kinech i na videu, bude brzy minulostí. Jedna z největších distribučních společností v Česku představila tento týden nové logo. Americké grafické studio na něm společně s několika českými experty pracovalo od podzimu a doprovází ho komplexní změna korporátního grafického stylu. V dohledné době přijde na řadu i nová znělka a web.

Bontonfilm logo

Bontonfilm ale nemění pouze vizuál a komunikaci. Připravuje také několik novinek. Nově bude vstupovat i do přímé produkce a vývoje audiovizuálních děl.  „Vedle zcela nových záměrů ale zásadním způsobem rozvíjíme i ty stávající. Intenzivně jsme se začali věnovat nastupujícímu kanálu pro distribuci filmů, jímž jsou on-line služby a takzvané Video On Demand,“ doplňuje ředitel, a také majitel Martin Palán. Bontonfilm například ke konci roku získal licenci k samostatnému poskytování filmů na platformě iTunes.

„Historie Bontonfilmu je opravdu bohatá a považujeme ji za naši DNA. Zároveň ale chceme vzít nový vítr do plachet a od skvělé tradice se chceme odrazit k dynamickému rozvoji a více se v našich činnostech rozkročit. Proto nové aktivity, proto důraz na on-line distribuci,“ přibližuje ideu firmy brand manažer, Michal Holotík.

Původní znělka Bontonfilmu - zlatý panák připomínající Oscara

Původní znělka Bontonfilmu – zlatý panák připomínající Oscara

Bontonfilm, v České a Slovenské republice ikona v oblasti distribuce filmů v kinech a na nosičích DVD a Blu–Ray™, boduje v mezinárodním měřítku. Za fiskální rok 2014 získal Bontonfilm prestižní titul nejlepší distribuční partner roku od klíčových světových hráčů na trhu, společností Sony Pictures Home Entertainment a 20th Century Fox Home Entertainment. Úspěchy jsou o to větší, že filmová studia Sony Pictures i 20th Century Fox vybírají nejlepšího ze všech svých distribučních partnerů v zemích celého světa.

Bontonfilm_webHistorie Bontonfilmu sahá až do roku 1990, kdy vznikla společnost Bonton, která pouhý rok na to vyprodukovala první český „soukromý“ film od roku 1945 – Tankový prapor. V roce 1992 pak Bonton zřídil divizi videodistribuce, která od roku 1993 operovala samostatně pod značkou Bonton Home Video a zastřešovala veškeré aktivity související s výrobou, distribucí a prodejem nosičů VHS a později od roku 1998 i DVD v České a Slovenské republice. V roce 1994 vstoupil Bonton do společnosti Lucernafilm (privatizovaná Ústřední půjčovna filmů, založena v roce 1957), rok na to v ní získal stoprocentní podíl a přejmenoval ji na Bontonfilm. Rok 1998 přinesl další růst, když se součástí holdingu Bonton stalo Centrum českého videa (nezávislá česká distribuční společnost založená v roce 1993). V roce 2003 pak byly společnosti Bontonfilm, Bonton Home Video a Centrum českého videa sjednoceny pod názvem Bontonfilm, a. s. V roce 2011 se Bontonfilm, a.s. stal součástí nadnárodní mediální skupiny CME.
Zatím k poslední změně vlastnické struktury došlo v roce 2014, kdy Bontonfilm zakoupila společnost Redbloom s.r.o. jejímž majitelem se stal dosavadní generální ředitel Martin Palán.

připravil: MS, totalfilm.cz
zdroj: Bontonfilm, 2media

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast