Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Filmové premiéry od 23. dubna

Celovečerní dokument Rudá mašina (Red Army) pojednává o Sovětském svazu a o nejúspěšnějším uskupení sportovní historie – o hokejovém týmu Rudá armáda, krimithriller S tváří Anděla s Kate Beckinsale a Danielem Brühlem a norské drama 1001 gramů – to je kompletní premiérová nabídka tohoto týdne.

Rudá mašina (USA / Rusko, 2014)

Ruda-masina-poster

Celovečerní dokument Rudá mašina (Red Army) pojednává o Sovětském svazu a o nejúspěšnějším uskupení sportovní historie – o hokejovém týmu Rudá armáda. Příběh, vyprávěný z pohledu jeho kapitána Slavy Fetisova, popisuje přerod národního hrdiny do role politického nepřítele. Film, který zachycuje jak období SSSR, tak i ruské, zkoumá to, jak se ve sportu odráží společenská a kulturní hnutí, a hledá ve vzestupu a pádu týmu Rudá armáda paralely s vývojem Sovětského svazu. Rudá Mašina je pozoruhodný příběh studené války na zimních stadionech, a muže, který se vzepřel mocnému aparátu a umožnil celým generacím Rusů cestu ke změnám.

Recenze dnes

Rudá mašina icon_csfd
Red Army
Красная армия
Dokumentární
USA / Rusko, 2014, 85 min

Režie: Gabe Polsky
Scénář: Gabe Polsky
Kamera: Peter Zeitlinger, Svetlana Cvetko
Hudba: Christophe Beck, Leo Birenberg
Hrají: Vladislav Tretiak

S tváří anděla (Velká Británie / Itálie, 2014)

s-tvari-andela_poster_web

Hlavní postavou filmu je režisér Thomas Lang (Daniel Brühl), který dostane příležitost natočit film podle připravované knihy americké novinářky Simone Fordové (Kate Beckinsale). Ta se zabývá kontroverzním soudním procesem studentky obviněné z vraždy své spolubydlící. Simone a Thomas jedou do Itálie, aby se s případem blíže seznámili. Poté, co navštíví místo činu, začne Thomas pochybovat nejen o lidech kolem sebe, počínaje filmovými investory a lidmi od tisku, ale i sám o sobě a svých motivech. Zachrání ho až přátelství s Melanií (Cara Delevingne) mladou a bezelstnou britskou studentkou. Díky ní si začne uvědomovat, že nechce natočit film o násilí a vině, ale o lásce a nevinnosti. Chce místo toho natočit film, který bude oběť ctít a který se soustředí na lásku, život a štěstí, které jí byly odepřeny.

S tváří anděla icon_csfd
The Face of an Angel
Drama
Velká Británie / Itálie, 2014, 101 min
Režie: Michael Winterbottom
Předloha: Barbie Latza Nadeau (kniha)
Scénář: Paul Viragh
Kamera: Hubert Taczanowski
Hudba: Harry Escott
Hrají: Kate Beckinsale, Daniel Brühl, Cara Delevingne, Genevieve Gaunt, Alistair Petrie, Sai Bennett, Rosie Fellner, Valerio Mastandrea, Corrado Invernizzi

1001 gramů (Norsko, 2014)

1001gramu-poster

Ve filmu 1001 gramů se Bent Hamer poprvé zaměřuje výhradně na křehký emocionální život ženské postavy, norské vědkyně Marie (Ane Dahl Torp), který koresponduje s jejím odborným zaměřením. Marie je jedním z pověřených strážců prototypu národního kilogramu, předmětu tvořeného z 90% platinou a z 10% iridiem. V podobně křehké rovnováze se nachází i Mariin citový život, který ve filmu projde hned několika zkouškami. 1001 gramů v duchu typického Hamerova minimalismu zkoumá komorní nuance osamělé a příliš organizované postavy.

1001 gramů icon_csfd
1001 Gram
Drama
Norsko, 2014, 93 min

Režie: Bent Hamer
Scénář: Bent Hamer
Kamera: John Christian Rosenlund
Hudba: John Erik Kaada
Hrají: Ane Dahl Torp, Laurent Stocker, Hildegun Riise, Stein Winge, Per Christian Ellefsen, Didier Flamand, Dinara Drukarova, Peter Hudson, Magne-Håvard Brekke

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast