Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Filmové premiéry od 28. května

288Novinka s Tomem Hardym Dítě číslo 44 se natáčela i v Praze a právě přichází do kin. Je tu také nová komedie Divoká dvojka s Reese Witherspoon, česká loutková novinka Malá z rybárny, katastrofické San Andreas i dva evropské filmy: francouzská Láska na první boj a rakouský Kůň na balkóně.

Dítě číslo 44 (USA, 2015)

Dítě-poster

Lev Děmidov je válečný hrdina, jeho svědomitá práce pro sovětskou tajnou policii mu zajistila postavení, dobré bydlení pro sebe i pro rodiče a krásnou ženu. Nikdo si ale nemůže být ničím jistý, Děmidov odmítne udat svou ženu a je státní mocí ze dne na den degradován a poslán do vyhnanství. Zde narazí na vraždu, která se podobá jinému případu, označenému za nehodu. S kariérou a životem na padrť začne hledat sériového vraha. Ovšem ve stalinistickém Sovětském svazu v 50. letech něco jako vražda oficiálně neexistuje, musí proto pátrat na vlastní pěst a tajně proti vůli režimu. Jak vyšetřování pokračuje, rozsah rituálních vražd dostává strašlivé rozměry. Přestože jakákoliv pomoc hrozí zatčením, získá nečekaného spojence. Smyčka se postupně utahuje jak kolem vraha, tak kolem hlavních hrdinů.

Dítě číslo 44icon_csfd
Child 44
Drama / Thriller
USA, 2015, 137 min

Režie: Daniel Espinosa
Předloha: Tom Rob Smith (kniha)
Scénář: Richard Price
Kamera: Oliver Wood
Hudba: Jon Ekstrand
Hrají: Tom Hardy, Gary Oldman, Noomi Rapace, Jason Clarke, Joel Kinnaman, Vincent Cassel, Josef Altin, Paddy Considine, Nikolaj Lie Kaas, Ned Dennehy, Fares Fares, Vlastina Svátková, Zdeněk Bařinka, Jaromír Nosek, Jana Stryková, Petr Vaněk, Mark Lewis Jones, David Bowles, Sonny Ashbourne Serkis, Charles Dance, Petra Navrátilová, Marie Jansová

Divoká dvojka (USA, 2015)

divoka-dvojka-poster

Reese Witherspoon hraje v této akční komedii vzornou a snaživou policistku, jejíž svěří do ochrany klíčového svědka v soudním procesu s vlivným mafiánským bossem. Svědek je vlastně ona – sexy manželka místního drogového dealera (Sofía Vergara). Když se o tuto dvojici začnou intenzivně zajímat najatí zabijáci a zkorumpovaní policisté, nezbývá jim nic jiného, jen se vydat na útěk napříč celým Texasem.

Divoká dvojkaicon_csfd
Hot Pursuit
Akční / Komedie
USA, 2015, 88 min

Režie: Anne Fletcher
Scénář: John Quaintance, David Feeney
Kamera: Michael Coulter
Hrají: Sofía Vergara, Reese Witherspoon, Matthew Del Negro, John Carroll Lynch, Robert Kazinsky, Michael Mosley, Richard T. Jones, Mike Birbiglia, David Jensen, Oscar Gale, Jim Gaffigan

Malá z rybárny (Česko, 2015)

Malá z rybárny

Hluboko pod mořskou hladinou, doprovázen rybím orchestrem, vypráví hlas moře příběh Mořského krále a jeho dcery Malé. Stejně jako mnozí jiní opustil král se svou stařičkou matkou a třemi dcerami — Malou, Prostřední a Nejstarší — vydrancované vody a odešli žít mezi lidi. V potemnělé rybárně uprostřed přístavní čtvrti plné přistěhovalců žijí teď jednotvárný život plný práce a osamění. Jednoho dne vstoupí do jejich rybího obchodu sebevědomý, pohledný, ale poněkud neurvalý mladý muž — Baron. Malá je mužem i dunivou hudbou, která jej doprovází, naprosto okouzlená. Od této chvíle se život Malé a její rodiny změní.

Malá z rybárnyicon_csfd
Animovaný / Loutkový
Česko, 2015, 75 min

Režie: Jan Balej
Předloha: Hans Christian Andersen (kniha)
Scénář: Jan Balej, Ivan Arsenjev

San Andreas (USA, 2015)

CZ main one sheet SAN ANDREAS

Poté, kdy o sobě dá vědět nechvalně známý tektonický zlom San Andreas a vyvolá v Kalifornii zemětřesení o síle 9 Richterovy stupnice, vydávají se pilot průzkumného a záchranného vrtulníku (Dwayne Johnson) a jeho bývalá manželka, s níž již delší dobu nežije, na cestu z Los Angeles do San Francisca zachránit svou jedinou dceru. Ale jejich složitá cesta na sever je pouze začátek. A když už si myslí, že to nejhorší už mají za sebou… tak velké drama teprve začíná.

San Andreasicon_csfd
Dobrodružný / Katastrofický
USA, 2015, 114 min

Režie: Brad Peyton
Scénář: Jeremy Passmore, Carlton Cuse, Andre Fabrizio
Kamera: Steve Yedlin
Hudba: Andrew Lockington
Hrají: Dwayne Johnson, Alexandra Daddario, Carla Gugino, Colton Haynes, Ioan Gruffudd, Archie Panjabi, Paul Giamatti, Kylie Minogue, Vanessa Ross, Morgan Griffin, Will Yun Lee, Hugo Johnstone-Burt, Marissa Neitling, Art Parkinson, Matt Gerald, Alec Utgoff

Láska na první boj (Francie, 2014)

Láska na první boj

Zdá se, že Arnaud stráví pokojné léto v kruhu své rodiny, kolegů z práce a nejbližších přátel. Jednoho dne si však všimne krásné, ale drsné Madeleine, ztělesňující čistou energii a neustálý pohyb, která ho svým nevhodným a někdy násilným jednáním záhadně přitahuje. Mírumilovný Arnaud bere věci tak, jak jsou, naopak Madeleine neustále s něčím bojuje a překonává samu sebe. Jejím snem je podstoupit armádní výcvik a Arnaud se rozhodne ji v tom podporovat a chránit, čímž se jeho stereotypní život převrátí vzhůru nohama. Nic však nevyjde podle jejich plánu, protože vzájemně nepatří do svých rozdílných světů. Jediným východiskem je vytvořit si nový.

Láska na první bojicon_csfd
Les Combattants
Komedie / Romantický / Drama
Francie, 2014, 98 min

Režie: Thomas Cailley
Scénář: Thomas Cailley, Claude Le Pape
Kamera: David Cailley
Hudba: Benoit Rault, Lionel Flairs, Philippe Deshaies
Hrají: Kevin Azaïs, Adèle Haenel, Antoine Laurent, Frédéric Pellegeay, Franc Bruneau, William Lebghil

Kůň na balkóně (Rakousko, 2012)

Kun na balkone

Druhý celovečerní film rakouského režiséra Hüseyin Tabaku vypráví neobyčejný příběh 10-letého Mika s Aspergerovým syndromem – mírnou formou autismu. Mika miluje matematiku, neumí lhát, nechápe dětské vtipy a každý den musí mít oběd přesně ve 14:17. Jeho svobodná matka Lara tvrdě pracuje, ale naštěstí se může vždy spolehnout na Hedi, milou starou paní žijící v sousedství, která je pro Miku jako vlastní babička. Mika je přísně kontrolován, ale jeho život se obrátí vzhůru nohama, když jedné zimní noci zaslechne na balkoně koňské řehtání. Co dělá kůň na sousedním balkóně? Vyřešit tuto záhadu mu pomáhá temperamentní dívka Danou, která ráda předstírá, že je indická princezna. Tajné vloupání do bytu s balkonem je jen začátek jejich velkého dobrodružství. Později zjistí, že jejich nový soused Sascha, bývalý matematik a nešťastný gambler, získal koně v loterii a touží ho prodat, což by mu pomohlo splatit dluhy. Kůň byl kdysi slavným dostihovým běžcem Bucephalusom. Přestože již není schopen závodit, je pro Mika perfektním společníkem a přítelem. Bohužel, ani Mikova máma si koně nemůže dovolit a Sascha je nucen svůj jediný majetek zpeněžit.

Kůň na balkóněicon_csfd
Das Pferd auf dem Balkon
Rodinný
Rakousko, 2012, 93 min

Režie: Hüseyin Tabak
Scénář: Milan Dor, Milo Dor
Kamera: Peter von Haller
Hudba: Judit Varga
Hrají: Nora Tschirner, Andreas Kiendl, Bibiane Zeller, Murathan Muslu, Enzo Gaier, Nataša Paunović, Branko Samarovski

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast