Wilsonov představuje trailer – Dyk s Macháčkem pátrají po masovém vrahovi

Nová česká filmová komedie Wilsonov představuje divákům trailer. Film s Jiřím Macháčkem, Vojtěchem Dykem a Táňou Pauhofovou bude mít premiéru 1. října letošního roku.

Komedii Wilsonov natočil režisér Tomáš Mašín podle scénáře Marka Epsteina. „Wilsonov je gejzírem vizuálních gagů, rychlopalných slovních přestřelek a silné, stylizované výtvarné formy. Rád bych, aby se divák především bavil. Nejen vtipnými dialogy, ale i detektivní zápletkou a  mystifikací, “ říká režisér Tomáš Mašín.  „I když jsem chtěl navázat na filmy jako Adéla ještě nevečeřela nebo Tajemství hradu v Karpatech, tedy žánr, který z naší kinematografie na nějaký čas vymizel, nebylo cílem natočit retrofilm. Mým neskromným záměrem byl drzý, dynamický a výtvarně dotažený snímek,“ dodává režisér. Ve filmu dále uvidíme Jana Krause, Luboše Kostelného, Stanislava Majera nebo Petra Čtvrtníčka.

Wilsonov (foto: Falcon)

Wilsonov  – Jiří Macháček a Vojtěch Dyk (foto: Falcon)

Děj detektivní komedie nás zavádí do počátku minulého století. První světová válka právě skončila a v  jednom zapadlém městě kdesi ve střední Evropě začíná primátor Dangl snít svůj velký sen. Plánuje připojení města ke Spojeným státům americkým a přejmenování na Wilsonov (na počest svého přítele, prezidenta Woodrova Wilsona). Vše klape, až na jeden nepříjemný problém! Ve městě prý řádí tajemný vrah.

Wilsonov (J. Kraus a T. Pauhofová)

Wilsonov (J. Kraus a T. Pauhofová)

Oběti mají ukousnutý jazyk a hrůzou umírají ještě dříve, než vůbec dojde ke skutečnému napadení. Místní policejní sbor tápe, a tak primátor požádá o pomoc za oceánem. A sám Wilson okamžitě posílá příslušníka americké FBI. Ta má specialisty na mafie, drogy, komunisty, socialisty i jinou verbež. A má také machra na mytologii a mystiku. A tím je Aaron Food (Jiří Macháček), muž v dlouhém kabátě a klobouku, který si jen zřídka sundává z hlavy. Muž vychovaný českou kojnou. Po celém světě už vyřešil 513 vražd a teď pomůže i Wilsonovu. A aby ve městě nebloudil, k rukám dostává mladého policejního čekatele Josefa Eisnera (Vojtěch Dyk). Strhující honba po stopách šíleného vraha může začít.

připravil: AC, Totalfilm.cz
zdroj: Uljana Donátová
foto: Falcon © 2015