Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: AKREDITACE A BALÍČKY VSTUPŮ NA VÍKEND JSOU VYPRODÁNY. NA DOPROVODNÝ PROGRAM SE ALE DOSTANETE.

Batman vs. Superman – Comic-Con CZ trailer

Dva nejznámější komiksoví superhrdinové se poprvé potkají na stříbrném plátně. Nenechte se zmást názvem. Batman a Superman skutečně jednu chvíli stáli proti sobě. Později se však stanou nejlepšími přáteli, tak jak je známe. Režisér Zack Snyder (Muž z oceli, 300) si zápletku nevycucal z prstu. Scénář Chrise Terria (Oscar za scénář k Argu) a Davida S. Goyera vychází z komiksu Návrat Temného rytíře, který je považován za jeden z nejlepších. Máme pro vás tříminutový trailer z Comic-Conu s českými titulky a vysokém rozlišení.

Batman v Superman není považován za přímé pokračování Muže z oceli. Příběh nás totiž zavede opět do Metropolis, kde si to Superman megalomansky vyřizoval s Generálem Zodem. Zřítilo se pár mrakodrapů i s nevinnými lidmi uvnitř. A zde potkáváme Bruce Waynea, kterému jedna z těchto budov patřila. Dojde k přesvědčení, že je Superman nebezpečný a jako Batman se mu rozhodne postavit. Takže uvidíme závěrečnou bitku mezi Mužem z oceli a Zodem z lidské perspektivy.

Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti

Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti

S Batmanem režiséra Christophera Nolana nemá nejnovější počin nic společného. Čeká nás tedy úplně nová postava netopýřího ochránce, který nad Gothamem už nějakou dobu lítá. Batman samozřejmě stále zůstává člověkem, jen nebude tak civilní a reálný jako v nedávné trilogii. Přeci jenom, v tomto světě jsou mimozemšťané běžnou věcí, nemluvě o Wonder Woman, Flashovi nebo Aquamanovi, kteří by se tu měli také mihnout. Batman by měl být více komiksový, využívat spousty netopýřích udělátek a zbraní. Ve filmu bude mít i více obleků. Klasický textilní bude moci vylepšit pancířem pro boj se Supermanem. V traileru můžeme zahlédnout i speciální pouštní výzbroj.


I když Batman v Superman bude sloužit především jako epická představovačka pro nového Batmana a Wonder Woman, pro budoucí film Justice League, nemůže ani tady chybět pořádný záporák. Objeví se Lex Luthor, (Jesse Eisenberg) mladý miliardář, který by měl získat tělo Generála Zoda a dokonce i Kryptonit, což je látka, jež dokáže Supermana zranit. Vědecké hrátky s mimozemským tělem a neznámým prvkem by měli vést ke vzniku dalšího superpadoucha, se kterým si to vznikající Justice League vyříká ke konci filmu.
Příští březen nás tedy čeká další epická podívaná, kde nezůstane kámen na kameni a ani mrakodrap vedle mrakodrapu.

připravil: Petr Račko, totalfilm.cz
foto/video: Warner Bros. / Freeman Entertainment © 2015

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast