Marvel pouští do světa Ant-Mana (soutěž o lístky na premiéru v Imaxu)

Filmový svět Marvelu se opět rozrůstá a snímkem Ant-Man nám poprvé na filmových plátnech představuje zakládajícího člena týmu Avengers, mravenčího muže Ant-Mana. Společnost Marvel Comics postavu Ant-Mana, tehdy ztělesněného v osobě Hanka Pyma, poprvé uvedla v roce 1962 v comicsu Tales to Astonish č. 27, aby se Pym později objevil po boku ostatních Avengers v jejich debutu v comicsu Avengers č. 1 v roce 1963. Pym se Ant-Manem stal po objevení chemikálie – takzvané Pymovy částice – která mu umožňovala měnit velikost a dodávala mu nadlidskou sílu. S pomocí dalších svých technologií pak Ant-Man získal také schopnost ovládat armády mravenců.

Ant-Man (foto: Falcon)

Ant-Man (foto: Falcon)

BRND_IMAXLogo_2925C_CzechRepublicNový akční film společnosti Marvel nás seznamuje s legendárním zlodějem Scottem Langem coby současným Ant-Manem. Poté, co ho doktor Hank Pym vybaví neuvěřitelnou schopností zmenšit své fyzické rozměry, ale současně znásobit svou sílu, je Lang nucen stát se hrdinou a pomoci Pymovi ochránit tajemství principu fungování úžasného obleku Ant-Mana před novou generací hrozeb. Tváří v tvář zdánlivě nepřekonatelným překážkám jsou Pym a Lang nuceni naplánovat a realizovat dokonalou krádež, která zachrání celý svět.

A k čemu tedy dojde ve chvíli, kdy si Scott Lang tento oblek obleče? Má možnost se ihned zmenšit, ovšem pokud tak učiní, exponenciální měrou současně stoupá jeho síla. „Ant-Man má, když je malý, velice vysokou hustotu, takže bych například mohl být padouchem, který na někoho míří pistolí, a najednou cosi odněkud přiletí a vyrazí mi to zub. Jedná se o Ant-Man, který letí vzduchem a vrazí do mého zubu vší silou skutečného velkého člověka. Jde tedy o něco velice zajímavého a nového. Je jako letící kulka a vy nevidíte, odkud se objevil. Další jeho zajímavostí je to, že mu nestačí se prostě jen zmenšit a mít vystaráno,“ prozrazuje režisér Peyton Reed. „Může svou velikost měnit velice rychle, například uprostřed souboje. Jednou z jeho dovedností je schopnost svého nepřítele zaskočit, protože se svým oblekem může velikost měnit zcela dle libosti.“

Ant-Man (foto: Falcon)

Ant-Man (foto: Falcon)

Po obřích dinosaurech v Jurském světě a Arnoldovi, kterému malé plátno nikdy nestačí, přichází do Imaxu tentokrát hrdina nejmenší. Opět se v IMAXu® setkáme s jedinou 3D kopií s titulky. V ostatních kinech budou 3D verze Ant-Mana pouze s dabingem.

Soutěž o 5×2 vstupy na premiéru Ant-Mana
(středa 15. 7. – 19:00 – Praha – Imax)

Soutěžte pouze, pokud jste si jisti, že se můžete účastnit premiéry ve stanovené datum. V případě, že na projekci nepřijdete, příště se nebudete moci soutěže o premiéru zúčastnit.

Imax-Antman-poster